Policija privela Zadranina; Na Facebooku za komunalnog redara napisao da je kreten Policija privela Zadranina; Na Facebooku za komunalnog redara napisao da je kreten
Mnogi ljubitelji životinja sa zadarskog područja, koji djeluju udruženi u Facebook grupama, preko kojih kontaktirajte i zajednički pomažu napuštenim i ozlijeđenim životinjama, ostali su... Policija privela Zadranina; Na Facebooku za komunalnog redara napisao da je kreten

Mnogi ljubitelji životinja sa zadarskog područja, koji djeluju udruženi u Facebook grupama, preko kojih kontaktirajte i zajednički pomažu napuštenim i ozlijeđenim životinjama, ostali su neugodno iznenađeni kad je jedan mladi Zadranin danas objavio kako je priveden od strane policije jer je koji dan ranije na Facebooku napisao uvredljiv komentar za komunalnog redara, te naveo njegovu e-mail adresu, koja je inače objavljena na web stranici Grada Zadra.

Inače, mnogi volonteri i ljubitelji životinja često kritiziraju komunalne redare na Facebooku, jer smatraju da ne rade dobro svoj posao kad je u pitanju zaštita životinja, a ovo je prvi put da je netko zbog toga priveden i prekršajno prijavljen.

Iako su mu mnogi građani ponudili da će uplatiti sredstava za plaćanje kazne, mladić to nije prihvatio.

“Danas sam priveden, te je protiv mene podignuta prekršajna prijava, jer sam komunalnog redara nazvao nesposobnim kretenom i snosit ću sam posljedice za to. Umjesto da se kažnjavaju zlostavljači životinja, podižu se sudske tužbe protiv mene koji svakodnevno uzimam od svojih usta da bi nahranio životinje za čije zbrinjavanje netko prima plaću.” – poručio je mladić koji je prije par dana pomogao da se spasi nekoliko mačića ostavljenih u travi nedaleko od ceste kraj Bauhausa.

U komentarima su mu mnogi Zadrani i Zadranke izrazili podršku, te se složili da komunalni redari vrlo često ne reagiraju kad ih zovu zbog ozlijeđenih i napuštenih životinja.

Upit o ovom slučaju poslali smo Gradu Zadru, te Policijskoj upravi zadarskoj, a njihovo očitovanje objavit ćemo čim stigne.

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj privođenja građana zbog komentara na Facebooku. Bilo ih je i ranije, a posebnu pažnju izazvao je slučaj kada su krajem siječnja privedena dvojica građana zbog uvredljivih komentara na račun premijera Andreja Plenkovića.

Njih je sud kasnije oslobodio.