Policija provodila pojačane nadzore u prometu

Policijski službenici su u petak, 06. listopada u 21.35 sati u Pakoštanima zaustavili moped zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin bez zaštitne kacige. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, a kod sebe nije imao prometnu dozvolu kao ni osobne dokumente.

Nešto kasnije, u 23.00 sata u Zadru u Ulici Ivana Meštrovića, policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanina pod utjecajem alkohola od 0,87 g/kg te je odbio ponuđen test na droge. 

U subotu, 07. listopada u 02.00 sati u Zadru u Šibenskoj ulici zaustavili motocikl zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg, a nadalje je utvrđeno kako u vozačku dozvolu nema upisanu potrebnu kategoriju.

Istog dana u 19.05 sati u Zemuniku Donjem zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski prije stjecanja prava na upravljanje.

Dana 08. listopada u 16 sati u Viru, policijski službenici zaustavili su automobil gospićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanina prije stjecanja prava na upravljanje.

Sva petorica vozača su isključeni iz prometa te uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, prekršajno su sankcionirani i vozači koji su grubo kršili prometne propise zbog vožnje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje, bez tehničkog pregleda vozila i zbog nenošenja zaštitne kacige.

U Šopotu, 07. listopada u 20 sati policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,01 g/kg, a u 23.10 sati u Pakoštanima zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg.

U nedjelju 08. listopada u Biogradu u 13.15 sati zaustavili su moped zadarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao maloljetni hrvatski državljaninu, dok su u 13.20 u Pakoštanima zaustavili motocikl belgijskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin bez zaštitne kacige te je za motocikl utvrđeno kako je isteklo važenje promete dozvole. 

Istog dana u 13.50 sati na Pašmanu policijski službenici zaustavili su automobil bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je u prometu sudjelovao s vozilom bez tehničkog pregleda i osiguranja.