Policija utvrdila: Mladić (25) nožem je na plaži u Selinama usmrtio 41-godišnjaka Policija utvrdila: Mladić (25) nožem je na plaži u Selinama usmrtio 41-godišnjaka
U nastavku događaja o kojem smo izvijestili 14. kolovoza 2021. godine: Seline: Nasilna smrt muškarca, policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad... Policija utvrdila: Mladić (25) nožem je na plaži u Selinama usmrtio 41-godišnjaka

U nastavku događaja o kojem smo izvijestili 14. kolovoza 2021. godine: Seline: Nasilna smrt muškarca, policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ubojstvo“.
 

Naime, nakon što je policija jučer oko 01.00 sati zaprimila dojavu o tučnjavi u moru pokraj svjetionika u Selinama, dolaskom na mjesto događaja zatečeni su 25-godišnjak i 27-godišnjakinja koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola, a na tijelu 25-godišnjaka uočene su površinske ozlijede u vidu oguljotina i ogrebotina. S obzirom na sumnju da je u tučnjavi sudjelovala još jedna muška osoba koja nije zatečena na mjestu događaja, potragom je u moru na udaljenosti od oko 800 metara od obale pronađeno tijelo 41-godišnjaka s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Hitna medicinska pomoć pružila je liječničku pomoć 25-godišnjaku i 27-godišnjakinji na mjestu događaja, nakon čega su oboje uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Obdukcijom na Odjelu patologije Opće bolnice u Zadru utvrđen je uzrok smrti 41-godišnjaka, iskrvarenje kao posljedica ubodne rane oštrim predmetom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 25-godišnjak, nakon kraćeg verbalnog sukoba na plaži i u moru, fizički nasrnuo na 41-godišnjaka te mu zadao više ozljeda po tijelu te mu, u namjeri da ga usmrti, nožem zadao ubodnu ranu u predjelu leđa. 25-godišnjak se pokušao udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga, po dolasku, spriječili policijski službenici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Druga osoba, 27-godišnja hrvatska državljanka, je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštena iz službenih prostorija policije.