Policijski pas Lili pronašao drogu u BMW-u zaustavljenom u Posedarju

Naime, policijski službenici su u utorak, 31. siječnja provodili pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga te su u poslijepodnevnim satima na državnoj cesti DC-8 na području Posedarja zaustavili osobno vozilo riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao muškarac koji kod sebe nije imao osobne isprave.

Pregledom automobila, policijski pas za detekciju droge Lili je pozitivo reagirao na prisutnost droge u BMW-u, nakon čega je muškarac uhićen i priveden u prostorije policije gdje mu je utvrđen identitet, a vozilo je vučnom službom prevezeno u krug policijske uprave.

Nadalje, potom je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga vozila, gdje je u predjelu stražnjeg sjedala, skriveno u naslonu dječje auto sjedalice pronađeno jedno pakiranje s oko 534 grama heroina i jedan omot s oko 1 018 grama sumnjive praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava – takozvanog punila.

Pronađena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog hrvatskog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.