POLIČNIK Projekt “Živim život bez nasilja” predstavljen učenicima POLIČNIK Projekt “Živim život bez nasilja” predstavljen učenicima
U organizaciji Vijeća za prevenciju na području Općine Poličnik, OŠ Poličnik i PU zadarske dana 11. i 12. svibnja 2016. godine provedene su  aktivnosti... POLIČNIK Projekt “Živim život bez nasilja” predstavljen učenicima

U organizaciji Vijeća za prevenciju na području Općine Poličnik, OŠ Poličnik i PU zadarske dana 11. i 12. svibnja 2016. godine provedene su  aktivnosti predviđene prvom i drugom komponentom  preventivnog projekta   „Živim život bez nasilja“, a povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

”Živim život bez nasilja” je projekt koji u Hrvatskoj od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), a u protekle tri  školske godine u projekt je uključeno i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

U okviru prve komponente projekta dana 11. svibnja 2016. godine policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske Ivana Marić kao  koordinatorica projekta educirala je učenike sedmog razreda o problemu nasilja, kako ga prepoznati i prijaviti. Učenicima je skrenuta pozornost i na važnost komunikacije u međusobnim odnosima te na prihvaćanje kulture tolerancije, nenasilja i nediskriminacije,  jer nitko ne zaslužuje biti zlostavljan.

U prostorijama knjižnice OŠ Poličnik dana 12. svibnja 2016.g. odigrana je predstava „Nasilje za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića, razvijena u suradnji sa udrugom Riječi/Prave/Predstave. Predstavu su odigrali glumci Ivana Krizmanić i Marko Makovičić.

Radi se o predstavi, koja je dio THE/ARTO projekta, odnosno projekta edukacije učenika kroz umjetnost, a kroz koju su se učenici mogli upoznati s različitim oblicima nasilja, njegovim uzrocima i posljedicama, ali i načinima kako reagirati na nasilje, s osnovnom porukom da, bez obzira na sve –  ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA.

Predstavu  su odgledali  učenici viših razreda OŠ Poličnik i njihovi  roditelji, nastavnici i stručni suradnici škole, predstavnici Vijeća za prevenciju Općine Poličnik i predstavnici II Policijske postaje Zadar.

Prije predstave prisutne je pozdravio i zahvalio se na suradnji i potpori ravnatelj Osnovne škole Poličnik i član Vijeća za prevenciju na području Općine Poličnik Nediljko Stanić, a projektne aktivnosti predstavile su policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika.

zz pol 2-800x600