POLITIČARI NA FACEBOOKU Ingrid najpopularnija, Pupić Bakrač najprovokativniji, Zrilić i Dvorski umjereni

Zadarski političari počeli su sve više koristiti društvenu mrežu Facebook za promociju vlastitih stavova i jedan vid druženja s građanima.

Najviše prijatelja na svom profilu ima Ingrid Antičević Marinović, koja je prije dvije godine dosegla maksimalan broj – 5.000. Sudeći po njenim objavama, ne bavi se previše svojim Facebook profilom. Ona tek povremeno, kada osjeti potrebu, napiše objavu i iznese stav o nekoj temi ili aktualnom događaju.

Njena stranačka kolegica, Sabina Glasovac, vrlo je aktivna, te gotovo svakodnevno sudjeluje u nekim raspravama koje se povedu na Facebooku.

Tolerantna je, koliko smo uspjeli primjetiti, i prema građanima koji iznose i drugačije stavove od njenih.

Župan Stipe Zrilić polako, ali sigurno prikuplja prijatelje na društvenoj mreži.
On povremeno objavljuje fotografije s nekih događanja na kojima je bio ili iznosi svoje stavove o aktualnim događajima, a neistomišljenika gotovo da i nema.

Marko Pupić Bakrač vrlo je aktivan, kod njega na profilu ima dosta i rasprava. Najviše lajkova dobivaju fotografije na kojima je sa svojim kćerima.

I dožupan Rudolf Dvorski posljednja dva mjeseca angažirao se na Facebooku. Prikupio je više od 1.300 prijatelja u relativno kratkom vremenu. Njegova komunikacija s građanima do sada je bila ugodna, bez sukoba i rasprava.