POMOGNIMO 16-GODIŠNJOJ TEI KOKIĆ Treba 15.000 eura za liječenje u Salzburgu!

Odnosno, Tea pati od poremećaja spavanja, suženja krvnih žila, nedostatka cirkulacije, otkazivanja mišića… Najviše problema stvara joj narkolepsija. Ponekad spava i po 14 sati na dan, a u san može pasti bilo kada i bilo gdje.

“Meni se cijeli dan spava i stalno se održavam budnom, to je jako teško. Onda u školi često puta spavam i to zna biti jako neugodno jer bude puno ružnih komentara” – ispričala je Tea za RTL TELEVIZIJU.

“Kad ulazi u REM fazu jednostavno se sruši i zaspi i ne može se nikako probuditi dok se sama ne probudi. To traje od 20 minuta do 2, 3 sata”, dodaje Marija Kokić, Teina majka.

Kada mišići otkažu poslušnost, Tea nekontrolirano gubi tlo pod nogama. Najčešće u školi.

“Često puta padnem na glavu il tako nešto pa me boli glava, jednom sam u bolnici pala pa sam slomila ključnu kost. I tako, ima dosta tih situacija kad se ozlijedim”.

Učenici srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu crtanje je najveća ljubav.

“Te sve dijagnoze mi to dosta otežavaju, zato jer mi se dosta puta ukoče ruke i onda uopće ne mogu crtati”, priča Tea.

Nakon što liječnici nisu mogli pronaći uzrok bolesti, u Hrvatskoj više ne vide rješenja.

“Dosta toga sam prošla sa svim tim i s doktorima i dosta bolne pretrage i sve to. Puno više sam bila u bolnici nego u školi i doma.

Zato joj je sada jedina nada imunolog u Salzburgu, a do njega ne mogu bez vaše pomoći.

“Radi se o jako velikom iznosu, znači iznos je nekih 15 tisuća eura koje mi nismo nikako u mogućnosti skupiti. Ja ne radim, suprug je u mirovini. Da smo kreditno sposobni ne bi uopće se odlučili na ovo nego bi digli kredit kao što smo i dosad za liječenja dizali”, kaže Teina majka.

Tea će i svoj sedamnaesti rođendan dočekati u bolnici. Vi joj možete pomoći da ode po svoju priliku u Salzburg. I vrati se zdrava. To joj jedina rođendanska želja.

Tei možete pomoći uplatom na ovaj račun:

Tea Kokić

OTP banka

HR5724070003206734249

Naznaka: Za Teu

Tea Kokic 800x450