PONOS HRVATSKE Bivši policajac Silvio Justic iz gorućeg automobila spasio vozača PONOS HRVATSKE Bivši policajac Silvio Justic iz gorućeg automobila spasio vozača
Silvio kaže kako je auto izgorio nevjerojatnom brzinom te da Luka sigurno poginuo da ga nisu izvukli iz auta U dva ujutro u kolovozu... PONOS HRVATSKE Bivši policajac Silvio Justic iz gorućeg automobila spasio vozača

Silvio kaže kako je auto izgorio nevjerojatnom brzinom te da Luka sigurno poginuo da ga nisu izvukli iz auta

U dva ujutro u kolovozu Silvio se vozio cestom iz Benkovca. Iznenada je ispred sebe ugledao auto u plamenu, a zgrozio se shvativši da je vozač još unutra.

– Pokušavao sam otvoriti vozačeva vrata da izvučem čovjeka za volanom, nogu zaglavljenih ispod komandne ploče, no bez uspjeha. Vatra se širila velikom brzinom i bilo me strah da neću uspjeti. Uto sam začuo zapomaganje van auta i vidio ženu uz desnu stranu vozila. Odnio sam je na rukama 15-ak metara dalje, da je vatra ne dohvati i požurio nazad – kazao nam je Silvio Justić (45), bivši policajac iz Benkovca.

Automobil koji ga je pretekao kod Škabrnje sletio je s ceste i zapalio se u vinogradu. Dugogodišnje policijsko iskustvo Silvija je natjeralo da se vrati i vidi o čemu se radi. Čim je pokušao pomoći vozaču i sklonio suvozačicu na sigurno, čuo je da stiže još jedan automobil. Silvio je potrčao kako bi zaustavio automobil, ali je upao u metar dubok jarak uz cestu. Izvukao se na vrijeme i uspio zaustaviti automobil s dva mladića te im je kazao da nazovu pomoć jer je njegov mobitel stradao u jarku. Sva trojica potom pojurila su pomoći vozaču u zapaljenom automobilu. Vozača su izvukli tek nekoliko sekundi prije nego je plamen u potpunosti progutao automobil. Mladić kojega je izvukao je Luka Lisica (31) iz Bibinja. Sve do danas traje njegov oporavak. Bio je u kolicima, a nakon dugotrajnih vježbi i boravka u toplicama, kreće se pomoću štaka.

– Vidio sam puno puta zapaljeni automobil, ali nikad, baš nikad u 25 godina posla nisam vidio da je automobil ovako brzo izgorio. Vatra ga je potpuno progutala za manje od 10 minuta. Do volana je gorjelo malo sporije, a onda je buktinja sve progutala – kaže Silvio te dodaje da je samo napravio ono što mu je donedavno bio posao te da vjeruje da bi tako postupio svaki čovjek u istoj situaciji.

Za dokaz ima i dvojicu nepoznatih mladića koji su nesebično pomogli u spašavanju i kojima zahvaljuje na pomoći. Sretan je što je Luka dobro i suguran je da će se potpuno oporaviti.

Luka se srdačno izgrlio sa Silviom

Luka je kobne noći zgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.

– Hvala Bogu da je naišao Silvio i on i ti momci koje pozdravljam i puno im se zahvaljujem. Zahvalan sam mu do kraja života i drago mi je da smo se konačno upoznali – kaže Luka koji je sve bliže oporavku.

Izvor: PONOS HRVATSKE