PONOS HRVATSKE Bivši policajac Silvio Justic iz gorućeg automobila spasio vozača

Silvio kaže kako je auto izgorio nevjerojatnom brzinom te da Luka sigurno poginuo da ga nisu izvukli iz auta

U dva ujutro u kolovozu Silvio se vozio cestom iz Benkovca. Iznenada je ispred sebe ugledao auto u plamenu, a zgrozio se shvativši da je vozač još unutra.

– Pokušavao sam otvoriti vozačeva vrata da izvučem čovjeka za volanom, nogu zaglavljenih ispod komandne ploče, no bez uspjeha. Vatra se širila velikom brzinom i bilo me strah da neću uspjeti. Uto sam začuo zapomaganje van auta i vidio ženu uz desnu stranu vozila. Odnio sam je na rukama 15-ak metara dalje, da je vatra ne dohvati i požurio nazad – kazao nam je Silvio Justić (45), bivši policajac iz Benkovca.

Automobil koji ga je pretekao kod Škabrnje sletio je s ceste i zapalio se u vinogradu. Dugogodišnje policijsko iskustvo Silvija je natjeralo da se vrati i vidi o čemu se radi. Čim je pokušao pomoći vozaču i sklonio suvozačicu na sigurno, čuo je da stiže još jedan automobil. Silvio je potrčao kako bi zaustavio automobil, ali je upao u metar dubok jarak uz cestu. Izvukao se na vrijeme i uspio zaustaviti automobil s dva mladića te im je kazao da nazovu pomoć jer je njegov mobitel stradao u jarku. Sva trojica potom pojurila su pomoći vozaču u zapaljenom automobilu. Vozača su izvukli tek nekoliko sekundi prije nego je plamen u potpunosti progutao automobil. Mladić kojega je izvukao je Luka Lisica (31) iz Bibinja. Sve do danas traje njegov oporavak. Bio je u kolicima, a nakon dugotrajnih vježbi i boravka u toplicama, kreće se pomoću štaka.

– Vidio sam puno puta zapaljeni automobil, ali nikad, baš nikad u 25 godina posla nisam vidio da je automobil ovako brzo izgorio. Vatra ga je potpuno progutala za manje od 10 minuta. Do volana je gorjelo malo sporije, a onda je buktinja sve progutala – kaže Silvio te dodaje da je samo napravio ono što mu je donedavno bio posao te da vjeruje da bi tako postupio svaki čovjek u istoj situaciji.

Za dokaz ima i dvojicu nepoznatih mladića koji su nesebično pomogli u spašavanju i kojima zahvaljuje na pomoći. Sretan je što je Luka dobro i suguran je da će se potpuno oporaviti.

Luka se srdačno izgrlio sa Silviom

Luka je kobne noći zgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.

– Hvala Bogu da je naišao Silvio i on i ti momci koje pozdravljam i puno im se zahvaljujem. Zahvalan sam mu do kraja života i drago mi je da smo se konačno upoznali – kaže Luka koji je sve bliže oporavku.

Izvor: PONOS HRVATSKE