POSTAVLJENO 6 SOLARNIH KLUPA Proizvode energiju, korisnici mogu na internet, te puniti mobitele POSTAVLJENO 6 SOLARNIH KLUPA Proizvode energiju, korisnici mogu na internet, te puniti mobitele
Zadarska županija, u sklopu projekta „6 za 6“  postavila je 6 solarnih klupa , po jednu u svaki grad u Zadarskoj županiji (Zadar, Biograd... POSTAVLJENO 6 SOLARNIH KLUPA Proizvode energiju, korisnici mogu na internet, te puniti mobitele

Zadarska županija, u sklopu projekta „6 za 6“  postavila je 6 solarnih klupa , po jednu u svaki grad u Zadarskoj županiji (Zadar, Biograd n/M, Benkovac, Obrovac, Nin i Pag) na turistički frekventne otvorene površine i to na glavnim  trgovima, šetalištima i šetnicama.
Solarna klupa u sklopu svoje konstrukcije ima ugrađen samostalni fotonaponski sustav te uz mogućnost sjedenja, proizvodi električnu energiju.
Ciljevi projekta kojega je u cijelosti financirala Zadarska županija su autonomni, besplatni, cjelodnevni pristup električnoj energiji za punjenje komunikacijskih uređaja, podizanje razine svijesti kod korištenja obnovljivih izvora energije,  podizanje razine turističke usluge i bolja informiranost turista i žitelja gradova.
Solarna klupa može poslužiti i kao hotspot područje, dakle ima mogućnost da se preko nje korisnici mogu spojiti na internet i surfati na mreži koja je gradski hotspot. Svaka klupa ima i četiri USB ulaza, čime je omogućeno punjenje tableta i mobitela.
Ukupna vrijednost projekta: 44.925,00 kn.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.