Posudionica medicinskih pomagala i u Zadru Posudionica medicinskih pomagala i u Zadru
Posudionica medicinskih pomagala otvara se na Obali kneza Branimira 18, u blizini crkve Srca Isusova u srijedu 15. 06. u 11 sati. Posudionica medicinskih pomagala je projekt iniciran... Posudionica medicinskih pomagala i u Zadru

Posudionica medicinskih pomagala otvara se na Obali kneza Branimira 18, u blizini crkve Srca Isusova u srijedu 15. 06. u 11 sati.

Posudionica medicinskih pomagala je projekt iniciran od strane Lige protiv raka Zadar, u čijoj realizaciji su nam pomogli kao partneri Volonterski centar Zadar, Dom sv.Frane i Caritas zadarske nadbiskupije. Grad Zadar  je ustupio svoj prostor i time omogućio otvaranje Posudionice.

Puštanjem Posudionice u rad želimo povećati, unaprijediti i obogatiti socijalni i zdravstveni aspekt društvenog života na području grada Zadra i Zadarske županije na način da olakšamo, ubrzamo nabavu i upotrebu nužnih medicinskih pomagala. Medicinska pomagala u Posudionici će biti na raspolaganju onkološkim bolesnicima,osobama s invaliditetom i osobama slabijeg imovinskog stanja, a u hitnim situacijama do pomagala će moći doći svaka osoba kojoj je neophodno medicinsko pomagalo u procesu izlječenja. Jedina je obaveza korisnika vratiti pomagalo u ispravnom stanju po završetku uporabe – poručuju iz Lige.

Izvor: HRT Radio Zadar