Potpisan ekskluzivni ugovor između Hrvatskog odbojkaškog saveza, Grada Zadra i ŠC Višnjik

Grad Zadar od danas je i grad odbojke. Potpisan je tripartitni ekskluzivni ugovor između Hrvatskog odbojkaškog saveza, Grada Zadra te Športskog centra Višnjik.

„Moja zahvale idu Hrvatskom odbojkaškom savezu. Dosadašnju suradnju okrunili smo ovim četverogodišnjim ugovorom. To jako puno znači za Grad Zadar. U proteklom periodu možemo govoriti o 40 do 50 tisuća noćenja koja su ostvarena zahvaljujući odbojkaškim manifestacijama. Želim svaku sreću, a sportašima što bolja mjesta u njihovim natjecanjima!“ – izjavio je Gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

U tom periodu HOS će sve mlađe dobne završnice, turnire MEVZE, kvalifikacije za mlađa dobna Europska prvenstva te velika seniorska natjecanja organizirati u Zadru.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i zahvaljujem Gradu Zadru i Gradonačelniku Dukiću što smo nakon pet godina uspješne suradnje potpisali Ugovor o partnerstvu i suradnji. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo uspjeli nakon toliko godina uspješne suradnje i u budućnosti nastaviti i unaprijediti suradnju!“ – istaknuo je Frane Žanić, predsjednik HOS-a te dodao: „Športski centar Višnjik je također jako puno napravio za Hrvatski odbojkaški savez. U budućnosti želimo što više vrhunskih natjecanja u ovom prekrasnom gradu, da se igra što bolja odbojka i da što više ljudi imamo u dvorani!“

Grad Zadar će pružili apsolutnu podršku u vidu infrastrukture. Športski centar Višnjik, kao tripartitni potpisnik, na raspolaganje će dati svoju infrastrukturu. Grad će po potrebi Savezu ustupiti i druge dvorane ovisno o potrebama i njihovoj raspoloživosti. Neka natjecanja mlađih kategorija uz Zadar, održat će se i u Bibinju.

„Čast nam je i zadovoljstvo što će se suradnja nastaviti i iduće četiri godine. Savez je prepoznao ŠC Višnjik kao idealno mjesto kako za pripreme tako i za natjecanja. Sve ovo što se događa je izvrsna promocija kako ŠC Višnjik, tako i Grada Zadra. Sva ova događanja vezana uz odbojku veliki su i značajan prihod za ŠC Višnjik i Grad Zadar!“ – zaključio je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Foto: Fabio Šimićev