POTPISIVANJE SPORAZUMA Kreću radovi na dovršetku Centra Mocire POTPISIVANJE SPORAZUMA Kreću radovi na dovršetku Centra Mocire
U Maloj vijećnici Grada Zadra upriličeno je potpisivanje Sporazuma o radovima na rekonstrukciji i dogradnji Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim... POTPISIVANJE SPORAZUMA Kreću radovi na dovršetku Centra Mocire
U Maloj vijećnici Grada Zadra upriličeno je potpisivanje Sporazuma o radovima na rekonstrukciji i dogradnji Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama „Mocire“ s najpovoljnijim ponuđačem po provedenom postupku javne nabave. Sporazum su potpisali gradonačelnik Branko Dukić i predstavnik izvođača radova, tvrtke Kreći avangard, Siniša Krekić. Potpisivanju su također nazočili državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj i mlade, Marija Pletikosa, pročelnici Joso Nekić i Mario Pešut, ravnateljica DV „Latica“ i OŠ „Voštarnica“, Vesna Penjalov i Irena Dukić te predstavnici zadarskih udruga koje brinu o osobama s teškoćama – udruge za autizam, down sindrom i udruge „Svjetlo“.
IMG_7633

–  Kao što vidite, dokumentacija je opsežna, rokovi kratki – 9 mjeseci, iznos popriličan – preko 19 milijuna kuna kojima treba dodati i PDV, istaknuo je gradonačelnik Dukić zahvalivši ministarstvima za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te za znanost i obrazovanje s kojima je dogovoreno zajedničko financiranje potrebnih radova na rekonstrukciji objekta i izgradnji športske dvorane. Gradonačelnik Dukić je također najavio skoro potpisivanje ugovora za poslove nadzora.

– Moram još reći kako su Mocire moja glavna preokupacija od kad sam stupio na ovu dužnost. Sretan sam zbog skore izgradnje nove osnovne škole, jednako sretan i zbog mogućnosti smanjivanja cijene dječjih vrtića i uvođenja popodnevne vrtićke smjene. Sretan sam i zbog potpisa predugovora za početak gradnje novih 100 stanova iz programa POS-a. Sve je to dio naših nastojanja da održimo i razvijamo naš Zadar kao grad mladih, kazao je graodnačelnik.

IMG_7679

Državna tajnica Pletikosa također je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem ugovora za početak gradnje budući da je, kako je kazala, njezina misija odlaskom na sadašnju dužnost u ministarstvo  također bila dovršenje ovog projekta. Podsjetila da će na gotovo 7 tisuća metara četvornih prostora, kada se zgrada dovrši, biti organizirane razne socijalne usluge usmjerene na djecu i odrasle s različitim oštećenjima od rane intervencije, psihosocijalne pomoći, privremenog smještaja, poludnevnog i cjelodnevnog boravka kao i drugi oblici podrške i pomoći kao individualne tako i pomoći obiteljima te da će centar biti otvoren civilnom sektoru i udrugama.

Ravnateljice DV Latica i OŠ Voštarnica naglasile su kao ovo predstavlja neizmjeran pomak prema naprijed, prema suvremenim metodama edukacije te otvara mogućnosti za izvođene programa koji se do sada, zbog nedostatka prostora, nisu mogli provoditi.

– Imat ćemo četiri puta veći prostor, veće učionice, dvoranu za tjelesni odgoj… što nam otvara nebrojene mogućnosti, kazala je ravnateljica Dukić.

– Veselim se novim sadržajima i daljnjem razvoju programa inkluzije, kazala je ravnateljica Penjalov.

Predstavnici udruga, i sami roditelji djece s poteškoćama, posebno su ukazali na činjenicu da su njihova djeca, kada navrše 21 godinu, sada prepuštena obiteljima bez adekvatne institucionalne potpore te su pozdravili najave resornog ministarstva o donošenju zakona o asistentima za pružanje pomoći u obiteljima.

– Dovršetkom Centra Mocire poboljšat će se kvaliteta života i našoj djeci i nama samima, kazali su predstavnici udruga.

–  Ovaj centar nije samo zgrada, objekt, ustanova. Ona je život, zaključio je gradonačelnik. Svi prisutni izrazili su nadu da će se dogodine svi zajedno naći na otvorenju u obnovljenim prostorima Centra Mocire.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.