Potpisivanje sporazuma o postavu zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zadru Potpisivanje sporazuma o postavu zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zadru
Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zadar i Nacionalni muzej moderne umjetnosti uspostavljaju suradnju na poslovima organizacije postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u... Potpisivanje sporazuma o postavu zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zadru

Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zadar i Nacionalni muzej moderne umjetnosti uspostavljaju suradnju na poslovima organizacije postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zadru.

Tim će se povodom, u Providurovoj palači (1. kat) u srijedu, 23. veljače 2022., u 11 h, održati svečanost potpisivanja Sporazuma.

Ovim Sporazumom utvrdit će se organizacijski okviri suradnje potrebni za prezentaciju nacionalnog likovnog naslijeđa koje se čuva u zbirci NMMU, u prostorima Providurove i Kneževe palače. Sporazum potpisuju ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti Branko Franceschi.

Koncepciju postava sa popisom izabranih radova osmislit će i sastaviti kustoski tim NMMU, a potpisnici Sporazuma iskazali su spremnost proširiti suradnju i na druge izložbene programe i projekte te organizaciju stručnih predavanja.