Povratak karnevala na ulice grada – Zadarski karneval počinje u petak!

Dani pred nama bit će obojeni šarenim bojama i maskama, jer u Zadru se spremaju Karnevalski dani. Ovogodišnji program uključuje 057 Karnevalić, Ples pod maskama, koncerte na Narodnom trgu i Karnevalski show za roditelje i djecu.

Program počinje već ovog tjedna uz 057 Karnevalić u zadarskim vrtićima, nakon čega će se maškarana dječica okupiti u petak, 9. veljače na Narodnom trgu na zajedničkom događanju pod nazivom “057 Karnevalić pleše”. Uz DJ-a, voditelje i maskote, vrtićke skupine predstavit će svoje maske uz puno smijeha i naravno plesa. Program počinje u 9:30 sati, a planirano trajanje je do 12:30 sati.

Istoga dana, u petak u 20 sati počinje i karneval za velike na već tradicionalnom Plesu pod maskama u Maloj dvorani HNK Zadar. Uz piće dobrodošlice, ritmove Song Busters banda i nagrada za najbolje maske, očekuje vas odlična zabava koja svake godine iznova oduševljava kreativnim maskama i odličnom atmosferom. A i žiri će sigurno imati težak zadatak pri odabiru najbolje maske!

U isto vrijeme na Narodnom trgu ljubitelje maškara na otvorenom zabavljat će DJ Ante Duić te živa svirka benda Ljetnog kina s početkom u 20:30 sati. Koncert će popratiti i atraktivni Konge Show u izvedbi Hrvoja Čirjaka. Posjetitelji će sudjelovati u polufinalnom izboru za najbolje maske i pritom razgledati izložbu karnevalskih fotografija.

S obzirom na nekoliko istovremenih događanja u petak navečer, predlažemo veselu večernju šetnju od HNK Zadar do Narodnog trga, tijekom koje možete svratiti na “Karnevalski punkt 4 Kantuna” na pivo i kobasice.

Subotnja špica od 11 do 13 sati postaje Karnevalski show za najmlađe, njihove prijatelje i roditelje. Očekuju vas: foto natjecanje za najbolju masku, dječje radionice izrade maskica i rekvizita, zabavne igre i dvorci na napuhavanje, face painting, poligon natjecanje i potom mini disco uz dodjelu nagrada za najbolju masku.

Večernji dio subotnje karnevalske zabave nastavlja se na Narodnom trgu od 20 sati uz DJ-a Antu Dujića i koncertni rock & roll spektakl Swingersa & Elvis Presleyja s početkom u 20:30 sati. Tijekom večeri slijede finalni izbor za najbolje maske i dodjela nagrada. Karnevalska će se subotnja večer nastaviti u Gradskoj loži, gdje se sprema Silent Party uz odabrane mixeve by DJ Meshi, DJ Rkoma i DJ Double D.

Vjerujemo da su maske spremne, a ako i nisu, nadamo se kako će to uskoro postati te da ćete na ovogodišnjem programu pronaći nešto za sebe i ludo se zabaviti. Ples pod maskama, koncerti ili Silent party… Vi birate! Vidimo se!