POZITIVNE POLICIJSKE STATISTIKE Smanjio se broj prometnih nesreća POZITIVNE POLICIJSKE STATISTIKE Smanjio se broj prometnih nesreća
Analizom teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području  PU zadarske za nepuna dva mjeseca ove godine, kao dominirajuća greška vozača ističe se... POZITIVNE POLICIJSKE STATISTIKE Smanjio se broj prometnih nesreća

Analizom teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području  PU zadarske za nepuna dva mjeseca ove godine, kao dominirajuća greška vozača ističe se neprilagođena odnosno nepropisna brzina.

Uvidom u podatke o greškama vozača koji su prouzročili prometne nesreće,  vidljivo je da je  brzina kao greška vozača, utjecala na 47 prometnih nesreća što je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine smanjenje za 7,8 % (sa 51 na 47 PN).

U  tim  prometnim  nesrećama 1 osoba je smrtno stradala (2015.g.-1 osoba), teže je ozlijeđeno 6 osoba(2015.g.-9 osoba), a 12 ih je lakše ozlijeđeno (2015.g.-35 osoba).

Unatoč ovim pozitivnim trendovima, “brzina” je i dalje uzrok nesreća s najtežim posljedicama.

Stoga, apeliramo na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i teška stradavanja na našim cestama.

Sukladno Planu provođenja pojačanih aktivnosti, u četvrtak 25. veljače 2016. godine u vremenu od 12,00 do 18,00 sati na području Policijske uprave zadarske provesti će se akcija “Brzina”.