Poziv na promociju Škole rukometa Rukometnog kluba „Zadar 1954“ – Kids day

Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na povijesnom mjestu na zadarskom Forumu, ispred Crkve svetog Donata, gdje ćemo u subotu 30.03. u trajanju od 10:30-13:00 organizirati “Kids day” u sklopu kojeg ćemo predstaviti Školu rukometa i sam Klub našim sugrađanima.

Rukometni klub „Zadar 1954“ ove godine obilježava 70 godina svog postojanja te smo u ovoj slavljeničkoj godini odlučili pokrenuti niz inicijativa kako bi Klub približili javnosti.

Jedna od tih inicijativa je i ovaj događaj koji je namijenjen djeci i roditeljima s ciljem popularizacije rukometa kao izvannastavne aktivnosti idealne za psihofizički razvoj djece.

U sklopu samog događanja planiramo održati Školu mini rukometa gdje bi naši najmlađi natjecatelji odigrali međusobnu utakmicu, a nakon toga planiramo pozvati i ostalu djecu koja budu tamo da se okušaju u rukometu.

Rukometni klub „Zadar 1954“ okuplja sve natjecateljske generacije koje se natječu u sklopu natjecanja koje organizira Hrvatski rukometni savez – to su generacije dječaka u Školi rukometa, uzrasti U11, U13, U15 i U17, te seniori.

Seniori se natječu u 1. HRL Jug, te se trenutno nalaze na trećem mjestu, jedan bod udaljeni od drugog mjesta, koje nosi kvalifikacije za najviši rang – Premijer ligu. Do kraja natjecanja je ostalo još pet kola.

Dječaci u Školi rukometa se natječu u najvišem razredu hrvatskog rukometa, te su tri ekipe na dobrom putu da izbore Završnicu državnog prvenstva na koju idu četiri najbolje ekipe iz Regije. Škola rukometa broji 70-ak članova. Treninge održavamo u dvorani Mocire.

Osim škole rukometa okupljamo i djevojčice i dječake u mini rukometu (prvi do četvrti razred Osnovne škole). Mini rukomet također broji 70-ak članova, a treninge održavamo u tri Osnovne škole na području Grada Zadra (OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Stanovi i KOŠ Ivo Mašina) te u Osnovnoj školi Petar Zoranić u Ninu.

S ponosom možemo istaknuti da su svoje uspješne karijere u RK „Zadar 1954“ započeli i hrvatski rukometni reprezentativci, koji su ponos kako grada Zadra tako i cijele nacije – braća Tonči i Josip Valčić te Ivan Ninčević, koji je uključen u rad Kluba, kao i novi hrvatski reprezentativac – mladi Luka Lovre Klarica.

Klub je ove godine pokrenuo projekt članstva pod nazivom „DA TE NE VOLIM“. Projekt ima za cilj povećati broj članova Kluba i osnažiti model funkcioniranja Kluba po principu JEDAN ČLAN = JEDAN GLAS, što znači da svi punoljetni članovi Kluba mogu sudjelovati u radu Skupštine, birati i biti birani u Upravu ili Nadzorni odbor. Uplatom godišnje članarine postajete član Kluba, te na taj način pomažete i u financiranju Kluba. Trenutno smo blizu brojke od 250 članova.

Na kraju Vas još jednom pozivamo da nam se pridružite na Forumu u subotu 30.03. od 10:30-13:00, dovedete sa sobom Vaše najmlađe, da se upoznaju sa rukometom i da postanete dio naše obitelji, da postanete član Rukometnog kluba „Zadar 1954“.