PRAVAŠI NEZADOVOLJNI: Karamarko će poslije izbora koalirati s Pupovcem

SDSS na čelu s Miloradom Pupovcem očekuje da će u IX izbornoj jedinici osvojiti jedan saborski mandat, plus još tri koja će osvojiti kao nacionalna manjina.
Pozvao je birače srpske nacionalnosti da na svim biralištima u Hrvatskoj traže roze boje listić, manjinski, te zaokruže broj ispred imena nekog od kandidata s liste koju je predložio SDSS. Pupovac je ustvrdio da će im samo ti kandidati, kao budući zastupnici, moći pomoći da srpska zajednica ojača, da bude bolje predstavljena u Hrvatskoj i Saboru, da sredi odnose s lokalnim sredinama u kojima Srbi žive, te da se u svim sredinama životne okolnosti poboljšaju i da se u njima svi osjećaju ravnopravnim građanima.

Međutim, pravaškim strankama, ujedinjenim u zajedničku koaliciju, ne pada na pamet nakon izbora imati posla sa Srbima, odlučno je rekao šef HSP-a Danijel Srb.

“Dok smo mi živi, u Hrvatskoj neće biti niti SAO Krajine, niti nove Jugoslavije, a niti će Hrvatska biti zemlja podjeljenog suvereniteta”, rekao je predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb, napomenuvši kako ima saznanja da HDZ i SDSS odnosno “Karamarko i Pupovac” dogovaraju poslijeizbornu suradnju.
Milorada Pupovca optužio je da se zalaže za federalizaciju Hrvatske i, kako je kazao, Pupovac je svjestan da mu to neće proći s SDP-om, ali može s HDZ-om.