Pravomoćna presuda: Ugostitelj Minja Anić oklevetao je načelnika Baričevića da mu je pojeo stado janjaca Pravomoćna presuda: Ugostitelj Minja Anić oklevetao je načelnika Baričevića da mu je pojeo stado janjaca
Nakon što je poznati obrovački ugostitelj Mile Minja Anić, vlasnik restorana Anita u Zatonu Obrovačkom, prije pet godine iznio u više medija tvrdnje kako... Pravomoćna presuda: Ugostitelj Minja Anić oklevetao je načelnika Baričevića da mu je pojeo stado janjaca

Nakon što je poznati obrovački ugostitelj Mile Minja Anić, vlasnik restorana Anita u Zatonu Obrovačkom, prije pet godine iznio u više medija tvrdnje kako je načelnik općine Jasenice, Martin Baričević, zajedno sa svojim društvom, pojeo stado od preko 50 ovaca, te da mu to nije platio, došlo je do sudskog postupka.

Naime, načelnik Baričević podnio je tužbu za klevetu, smatrajući da mu je na spomenuti način, lažnim optužbama, narušena čast i ugled. Općinski sud u Zadru nakon provedenih rasprava i saslušanja svjedoka utvrdio je da je Baričević bio u pravu, te da ga je uistinu Anić oklevetao.

Anić nije imao dokaza za ono što je tvrdio, ni pravovaljane račune ni svjedoke, pa se pokušao izvući tvrdeći da to on uopće nije rekao, da s novinarima nije ni razgovarao i slično.

No nakon pregledavanja dokaza, pogledanih video snimki koje su emitirane na televiziji, a u kojima je Minja dao izjave, te izjava svjedoka, Općinski sud je presudio da je Anić kriv i da zbog počenjenja kaznenog djela klevete mora platiti Baričeviću odštetu od 10.833 kn, troškove suda 1.500 kn, te troškove Baričeviće odvjetnice.

Anić nije bio zadovoljan presudom, te je njegov odvjetnik Dan Marinović uputio žalbu Županijskom sudu.

Predmet je dodijeljen Županijskom sudu u Vukovaru, a sudsko vijeće potvrdilo je presudu Županijskog suda u Zadru.

Načelnik Martin Baričević zadovoljan je odlukom suda, te smatra da je na ovaj način pravda donekle zadovoljena.

U nastavku objavljujemo kopiju presude.

Screenshot_20200121_172628

Screenshot_20200121_172646

Screenshot_20200121_172804

Screenshot_20200121_172728

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.