Predavanje i radionica u Muzeju antičkog stakla Predavanje i radionica u Muzeju antičkog stakla
Muzeju antičkog stakla u Zadru od 09. do 11. ožujka 2016. godine  održati studentska radionica stakla pod nazivom „Spremnici svjetla“  pod voditeljstvom izv. prof.... Predavanje i radionica u Muzeju antičkog stakla

Muzeju antičkog stakla u Zadru od 09. do 11. ožujka 2016. godine  održati studentska radionica stakla pod nazivom „Spremnici svjetla“  pod voditeljstvom izv. prof. Antona Vrlića.

Prof. Vrlić će radionice održati u sklopu svog kolegija Staklo na Akademiji Primijenjenih Umjetnosti Sveučilišta u Rijeci sa studentima polaznicima tog kolegija.

U  radionici MAS-a, uz uhodani angažman majstora stakla, studenti će izrađivati predmete od stakla tehnikama puhanja stakla u kalupe, u slobodnoj formi, lijevanju stakla u kalupe te rad sa staklom na plameniku. Mentoru i profesoru Vrliću  pomagati će asistentica suradnica u nastavi Ljiljana Barković sa Akademije.

U sklopu radionice u četvrtak, 10. ožujka 2016. god. s početkom u 19 sati izv. prof. Anton Vrlić održati će predavanje pod nazivom „Prenositelji svjetla“, na kojem će predstaviti niz suvremenih umjetnika kojima je istraživanje svjetla u mediju stakla jedan od osnovnih pokretača za istraživanje i oblikovanje stakla kroz različite tehnike obrade i tretmane medija u suvremenoj umjetnosti.

Predavanje će se održati u multimedijalnoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru.