PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ OBIĆI ĆE ZADARSKE OTOKE PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ OBIĆI ĆE ZADARSKE OTOKE
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 5. do 8. travnja svoj će Ured izmjestiti u Zadarsku županiju, a naglasak svoga boravka stavit će na probleme... PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ OBIĆI ĆE ZADARSKE OTOKE

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 5. do 8. travnja svoj će Ured izmjestiti u Zadarsku županiju, a naglasak svoga boravka stavit će na probleme otočnog stanovništva, posebice izvan turističke sezone.
Prema potvrđenom rasporedu, predsjednica planira posjetiti Dugi otok, Pag,  Molat, Ist, Premudu, Silbu i Olib te se u Zadru susresti s diplomatskim zborom i gospodarstvenicima Zadarske županije.

Boravak u Zadarskoj županiji počinje otvaranjem Ureda u zgradi Doma županije, u utorak, 5. travnja, nakon čega slijedi sastanak sa županom Stipom Zrilićem, zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, zadarskim nadbiskupom i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimirom Puljićem, te s rektoricom Sveučilišta u Zadru Dijanom Vican.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obići će i Zrakoplovnu bazu u Zemuniku.

U srijedu, 6. travnja, posjetit će Dugi otok. Obići će tvornicu Mardešić u Salima, OŠ Sali, Park prirode Telašćica, u Žmanu OPG Morović, a u Božavi susrest će se s mještanima i učenicima područne škole.

U četvrtak, 7. travnja, dopuste li vremenske prilike, najavljen je obilazak Molata, Ista, Premude, Silbe i Oliba. Na Molatu će posjetiti OPG Knežević koji se bavi poljoprivredom i kozarstvom, a na Istu umjetnicu Mirelu Maurin koja tamo ima galeriju i bavi se izradom suvenira.

Posljednji dan boravka u Zadarskoj županiji, 8. travnja, hrvatska predsjednica boravit će na otoku Pagu, a u prijepodnevnim satima posjetit će Pag i Novalju, najvjerojatnije obje sirane – Pašku i u Kolanu, pašku solanu, a predviđen je i posjet samostanu benediktinki u gradu Pagu.