PREDSJEDNICA POSJETILA DUGI OTOK Obavila niz sastanaka, a družila se i s učenicima PREDSJEDNICA POSJETILA DUGI OTOK Obavila niz sastanaka, a družila se i s učenicima
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je predsjednički ured privremeno preselila u Zadar, posjetila je Sali na Dugom otoku gdje se susrela s načelnikom i... PREDSJEDNICA POSJETILA DUGI OTOK Obavila niz sastanaka, a družila se i s učenicima

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je predsjednički ured privremeno preselila u Zadar, posjetila je Sali na Dugom otoku gdje se susrela s načelnikom i vijećnicima Općinskog vijeća s kojima je razgovarala o problemu sa zemljišnim knjigama.

“Našli smo rješenje i dobili obećanje Ministarstva pravosuđa da će se već ove godine ovaj veliki problem riješiti, što je bitno jer je čisto vlasništvo preduvjet za pokretanje poslova investiranja i apliciranja projekata za europske fondove”, kazala je predsjednica nakon sastanka s članovima Općinskog vijeća Salija i načelnikom Zoranom Morovićem.

Načelnik Morović je zahvalio Predsjednici Republike na posjetu i trudu koji je uložila kako bi pomogla općini Sali, istaknuvši kako je ovo prvi put da je stvorena izravna komunikacija i dijalog s otočanima oko rješavanja njihovih problema.

Sastanku je nazočila i zamjenica ministra pravosuđa Barica Novosel, koja je kazala kako je na području Zadarske županije u tijeku obnova najvećeg broja zemljišnih knjiga u Hrvatskoj.

Nakon posjeta općini, predsjednica Grabar-Kitarović obišla je tvornicu ribljih prerađevina Mardešić koja je lani obilježila 110 godina postojanja, a potom i Osnovnu školu “Petra Lorinija”.

U mjestu Žman Predsjednica je obišla veliki maslinik obitelji Morović, a zatim i vidikovac Telašćica. Posjet Dugom otoku hrvatska predsjednica završila je u Božavi, najsjevernijoj otočnoj točki, gdje se susrela s učenicima područne škole, njih petoro, te s mještanima.

Nakon otvaranja privremenog ureda u Zadru, Predsjednica je kazala kako će svoj boravak u Zadarskoj županiji iskoristiti kako bi u suradnji s Vladom potaknula nove projekte za razvoj i revitalizaciju otoka. Namjera joj je, isto tako, obići otoke i upoznati se kako otoci i otočani žive izvan turističke sezone, kako žive školarci, ribari, težaci, umirovljenici.

20160406_172142-800x400