PREDSTAVLJANJE KNJIGE VLADIMIRA ŠEKSA “1991. Moja sjećanja na sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” PREDSTAVLJANJE KNJIGE VLADIMIRA ŠEKSA “1991. Moja sjećanja na sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”
U Gradskoj loži Zadar, 25. svibnja 2016., u 20 sati, u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, održat će se predstavljanje knjige Vladimira Šeksa „1991. Moja... PREDSTAVLJANJE KNJIGE VLADIMIRA ŠEKSA “1991. Moja sjećanja na sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”

U Gradskoj loži Zadar, 25. svibnja 2016., u 20 sati, u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, održat će se predstavljanje knjige Vladimira Šeksa „1991. Moja sjećanja na sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”.
Knjigu će prestaviti doc. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i prof. Dinko Čutura, povjesničar.
Iz uvodne riječi urednika knjige, Zdravka Milinovića „Vladimir Šeks u ovoj knjizi sjećanja na 1991. piše o godini stvaranja i godini obrane neovisne Hrvatske. Iz mjeseca u mjesec vodi nas po hrvatskim ratištima i političkim arenama.
Otkriva nam tajne koje su dobro i dugo skrivane iza političke pozornice.Objašnjava nam ono što nije bilo vidljivo ni uz cjelodnevne izravne prijenose saborskih sjednica, ali i ono što se doista događalo na najvažnijim sastancima državnog vrha s kojih su nam dolazila samo štura priopćenja.
U upravo objavljenoj prvoj knjizi, koja obuhvaća razdoblje od siječnja do polovice kolovoza, Šeks objašnjava pozadinu sporova u najužem državnom vrhu, neslaganja i svađa oko načina vođenja rata i putova za postizanje mira. U njegovim sjećanjima svi akteri imaju svoje ime i prezime, svoje argumente i svoja stajališta.
I iako su nam dobro znani, sada ih vidimo drugačije jer, čitajući Šeksa, kao da ih gledamo iz prikrajka, dok sjede i razgovaraju u dvoranama i salonima zatvorenima za javnost…“