PREDSTAVLJEN PROJEKT Vozite javni bicikl šest mjeseci za samo 79 kuna!

Na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici predstavljen je pilot projekt “Sustav javnih gradskih bicikala”.

Grad Zadar će svojim građanima i turistima ponuditi ovaj cjenovno najpovoljniji i najzeleniji oblik javnog gradskog prijevoza. Riječ je o projektu koji je u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije te s vizijom i planovima razvoja grada Zadra.

Pokretanjem pilot projekta, Grad Zadar postat će dio nextbike zajednice te istovremeno svojim građanima omogućiti povoljan, ekološki i ekonomski održiv način javnog prijevoza: u Hrvatskoj sve popularniji nextbike sustav javnih bicikala!Pilot projekt trajat će šest mjeseci, a korisnici će u tom razdoblju za samo 79 kuna moći koristiti javne bicikle. Primjeri uspješno provedenih pilot projekata su Šibenik i Karlovac koji su na taj način u proteklih godinu I pol dana omogućili javne bicikle svojim građanima, studentima i turistima. Nakon što je u projektu uspješno registrirano više od 1000 korisnika, Šibenik je, primjerice, sustav javnih bicikala zadržao na rok od nekoliko godina. Cilj je ostvariti jednak ili još veći uspjeh u Zadru koji to zaslužuje! Nextbike bicikli u Zadru bit će dostupni na četiri lokacije koje će se definirati u dogovoru s Gradskom upravom Grada Zadra. U svakom slučaju radit će se o lokacijama koje su visokofrekventne i zanimljive građanima, studentima i turistima.

Kako biste unajmili bicikl, bit će potrebno obaviti jednostavnu i brzu registraciju u sustav putem web stranice s kratkim uputama, a na raspolaganju će biti i pozivni centar svaki radni dan od 06:00 do 22:00 sata te vikendom i blagdanom od 08:00 do 20:00 sati. Plaćanje će biti moguće putem kreditne kartice, Visa Electron debitne kartice, internet bankarstvom ili sms-om. Uplatom aktivirate svoj nextbike korisnički račun na 6 mjeseci što će vas stajati svega 79 kuna. Taj iznos ostaje na vašem korisničkom računu kao „kredit“ za unajmljivanje bicikala pri čemu je prvih 30 minuta besplatno svaki dan, a ukoliko dnevno prelazite tih 30 minuta, svaki sljedeći sat račun se umanjuje za 8 kuna po satu. Jasno je da se u Zadru put između dvije najudaljenije točke u gradu bez problema može savladati u tom vremenu.

Bicikli-1-800x436