Predstavnici Turističke zajednice Zadarske županije bili na sajmu u Belgiji

Turistička zajednica Zadarske županije je proteklog vikenda,  18. i 19. veljače 2023. godine, predstavila ponudu Zadarske županije na sajmu aktivnog turizma Fiets en Wandelbeurs u belgijskom Gentu na zajedničkom štandu s TZ-ima Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije, a sam nastup TZ Zadarske županije ojačale su lokalne TZ s Rivijere Nin – TZ Privlaka i Zaton.  

Sajam Fiets en Wandelbeurs se održao u višenamjenskoj areni i kongresnom centru Flanders Expo nakon tri godine pauze uzrokovane pandemijom i odmah je zabilježio jednaki broj posjetitelja kao 2019. godine, točnije preko 15 tisuća. Prema izvješću organizatora, ovogodišnji sajam Fiets en Wandelbeurs privukao je veliki broj nove publike odnosno onih koji su tek nedavno otkrili biciklizam i hodanje što je posebno ugodno iznenadilo sve izlagače. 

Štand Turističke zajednice Zadarske županije privukao je brojne posjetitelje koje su najčešće zanimale pješačke i biciklističke staze u Zadarskoj županiji, ali i drugi oblici aktivnog turizma, poput penjanja na stijeni i raznih aktivnosti na vodi, bilo moru ili rijeci. Posjetitelji su također bili jako zainteresirani za naše prirodne ljepote odnosno zaštićena područja tj. nacionalne i parkove prirode. Pored toga, zanimale su ih mogućnosti i vrste smještaja kao i načini dolaska te prometna povezanost.   

Povodom ovog nastupa direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila: Zadarska županija svojim resursima predstavlja ozbiljnu konkurenciju na tržištu outdoor turizma, a na tržištu zemalja Beneluxa tradicionalno se predstavljamo na svim važnijim outdoor sajmovima. Izrazivši zadovoljstvo uspjehom netom održanog sajma Fiets en Wandelbeurs zaključila je kako očekujemo jednako dobar interes publike za aktivnostima u Zadarskoj županiji na predstojećem nizozemskom izdanju istoimenog sajma koji će se održati idući vikend u Utechtu.