Premijer Plenković na prezentaciji otvorenog olimpijskog bazena Višnjik Premijer Plenković na prezentaciji otvorenog olimpijskog bazena Višnjik
U sklopu svoga posjeta Zadarskoj županiji i Gradu Zadru Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, u srijedu, 28. travnja 2021. posjetio je i Športski... Premijer Plenković na prezentaciji otvorenog olimpijskog bazena Višnjik

U sklopu svoga posjeta Zadarskoj županiji i Gradu Zadru Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, u srijedu, 28. travnja 2021. posjetio je i Športski centar Višnjik gdje je pribivao prigodnoj prezentaciji projekta otvorenoga olimpijskoga bazena.

Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, u uvodnoj je riječi pozdravio Andreja Plenkovića, te u ime svih Zadrana i u svoje ime izrazio zahvalu na dolasku i na svekolikoj potpori, navlastito u nabavci linearnoga akceleratora za potrebe Opće bolnice Zadar. Potom je Dukić iznio neke pojedinosti o ŠC-u Višnjik.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-zatvoreno-bazensko-plivalište-bazen-prezentacija-andrej-plenković-premijer-rh-hrvatska-croatia

– Ovo je mjesto ponos grada Zadra, najveći športsko-rekreacijski centar u Hrvatskoj. Projekt olimpijskoga otvorenoga bazena koji će imati i skakaonicu bit će novi sadržaj koji ćemo realizirati u sljedećih godinu, dvije. Ističem i da smo u mnogim projektima na Višnjiku, kao i drugdje, imali značajnu potporu različitih ministarstava i Vlade RH-e – kazao je, uz ostalo, Branko Dukić.

Tijekom prezentacije projekta otvorenoga olimpijskoga bazena premijer Plenković zanimao se za niz pojedinosti.
– Premijeru sam tako iznio mnoge zanimljive pojedinosti o projektu kako bi dobio potpunu sliku – kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Nekoliko riječi nazočnima je uputio i Božidar Longin, župan Zadarske županije.
– Sretan sam da je još jednom predsjednik Vlade RH-e Andrej Plenković došao u posjet našoj županiji. Tijekom prošlih godina imali smo značajnu potporu Vlade RH-e u mnogim projektima, a i za blisku budućnost imamo kvalitetne projekte koji će omogućiti razvoj cijele županije – kazao je Božidar Longin.

Na koncu, svoje dojmove o posjetu ŠC-u Višnjik, iznio je i Andrej Plenković.
– Drago mi je da sam u Zadru i u Zadarskoj županiji. Hvala domaćinima, županu Longinu i gradonačelniku Dukiću, a hvala i na ovoj prezentaciji olimpijskoga otvorenoga bazena. To će biti dodatni sadržaj i upotpunit će ponudu ŠC-a Višnjik koji je, kako sam informiran, dom za oko 150 športskih klubova i udruga, te svim drugim građanima. U planu je i podizanje hotela, što je logičan poslovni potez za ovakav centar i to će, uz ostalo, pomoći razvoj i vodenih športova u ovom tradicionalno športskom gradu. Čestitam svima na projektu otvorenog olimpijskoga bazena što će, uz druge kvalitetne projekte u Zadru i u Zadarskoj županiji, imati i moju i potporu Vlade RH-e – kazao je Andrej Plenković.

Kako je bilo na prezentaciji otvorenog olimpijskoga bazena, te prigodne ilustracije idejnoga rješenja, pogledajte ovdje.