Premijer Plenković otvorio 2. Svjetski kongres sportskog turizma u Petrčanima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma, u Petrčanima. Uoči svečanog otvorenja, premijer Plenković sastao se s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije UNWTO Zurabom Pololikashvilijem te s predsjednikom Uprave Dogus Grupe Feritom Faikom Sahenkom.
 
U govoru na otvaranju 2. svjetskog kongresa sportskog turizma predsjednik Vlade je istaknuo da je za ulaganja u turizam i turističku infrastrukturu rezervirano ukupno milijardu i 300 milijuna eura, što iz proračuna, što iz Višegodišnjeg financijskog okvira, što iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
 
Dodao je da turizam mora biti balansiran, podijeljen između primorja i kontinenta te naglasio kako će novi Zakon o turizmu donijeti nove pomake u upravljaju destinacijama.
 
“Često naglašavamo kako su upravo turizam i sport dva stupa naše međunarodne prepoznatljivosti. U pripremama smo za najintenzivniji dio turističke sezone. A svi najvažniji dionici turizma danas su u Zadru, kao i mnogi međunarodni stručnjaci i predstavnici najvažnijih centara sportskog razvoja”, kazao je Plenković, dodavši kako se o turizmu ne može govoriti, a da se ne osvrnemo na krize s kojima se nosimo zadnje tri godine.