PREZENTACIJA PROJEKTA U IMPACT CENTRU Save H2O

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) u petak će održati prezentaciju projekta Save Wather for an Horizon of Opportunities – Save H2O, sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Prezentacija, koja se održava u IMPACT centru, Put Stanova bb, počinje u 10 sati.
Projektni konzorcij projekta čini 8 europskih partnera iz Hrvatske, Nizozemske, Belgije, Italije, Portugala i Grčke. AGRRA ima važnu ulogu nositelja projekta čija je vrijednost 286.712,00 eura.
Na predavanju će se predstaviti projektni ciljevi i aktivnosti te projektni rezultati, kao i važnost vodnih resursa, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Naglasak će se staviti na inovativne alate koji će pridonijeti očuvanju pitke vode kao jednog od najznačajnijih resursa, kako Hrvatske tako i Zadarske županije.
Iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, uoči predavanja ističu najvažnije činjenice i to da je:  70 posto Zemljine površine pokriveno je vodom,
3 posto od ukupne količine vode je pitka voda i svega 1 posto od ukupne količine pitke vode je dostupno čovječanstvu. Primjera radi, za proizvodnju jednog kilograma rajčica potrebno je 214 litara vode.