PREZENTACIJA VIRA U LJUBLJANI Okupilo se više od 500 Slovenaca

Čak je i velika dvorana hotela „Four Points by Sheraton Ljubljana Mons“ bila pretijesna za sve uzvanike, goste i prijatelje otoka Vira koji su sinoć bili na predstavljanju virskog turizma, razvojnih projekata Općine Vir i ekskluzivnoj gastro prezentaciji. Najmanje 500 Slovenaca s domaćinima iz Vira te uz organizacijsku pomoć predstavnika hrvatskog turizma u Ljubljani i Sloveniji uživalo je u noći koju je biranim riječima otvorio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.
„Ovo je fenomenalno! Zaista smo sretni što ste u tolikom broju došli na ovu turističku prezentaciju. Vi ste nama jezikom statistike najvažniji turisti, ali, prije svega, naši najdraži gosti i prijatelji“, kazao je Kapović naglašavajući kako veći broj slovenskih državljana posjeduje kuće za odmor na otoku.
„To su naši virski Slovenci. Oni su najbolji ambasadori Vira u Sloveniji“, dodao je.
Za pozornicom dvorane hotela „Four Points by Sheraton Ljubljana Mons“ našli su se još direktorica Ureda Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani Metka Bradetić i direktor „Gast Expo“ međunarodnog sajma Matjaž Turk.
Nakon gledanja promotivnog turističkog filma „Vir 365“ u kojemu su prikazani svi događaji i manifestacije na otoku Viru, od proslave Nove godine, maškara i karnevala, proljetnih sportskih manifestacija do „Virskog ljeta“ i „Adventa na Viru“, gosti su uživali u vrhunskim dalmatinskim delicijama, a na kraju i u koncertu Jelene Rozge. Goste na prezentaciji zabavljali su Bepo Matešić i David Ricov sa „Kantadurima“, dok su se za ugođaj klapske Dalmacije pobrinuli pivači iz Petrčana, Kožina i Nina.

Izvor: Virski list