Prije 9 godina oslobođen je general Gotovina; Suze radosnice u očima Hrvata Prije 9 godina oslobođen je general Gotovina; Suze radosnice u očima Hrvata
Prošlo je točno osam godina otkako je Haaški sud oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. Bio je to dan velikog slavlja za... Prije 9 godina oslobođen je general Gotovina; Suze radosnice u očima Hrvata

Prošlo je točno osam godina otkako je Haaški sud oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. Bio je to dan velikog slavlja za generale, njihove obitelji, prijatelje, ali i sve koji su se na neki način poistovjetili s njima i njihovim trnovitim putem do slobode.

Nakon što je objavljena vijest, euforija je zavladala cijekom Hrvatskom, ali i šire. Podsjetimo, u travnju 2011. godine prvostupanjskom presudom on i Markač osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje, međutim novom presudom oslobođeni su svake krivnje.

I Zadru se, na Narodnom trgu, s nestrpljenjem čekala presuda, a mnogi su pustili suzu radosnicu kad je izrečena oslobađajuća presuda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.