Priopćenje Danijela Telesmanića i Joška Pulje o novom Zakonu o civilnim žrtvama rata Priopćenje Danijela Telesmanića i Joška Pulje o novom Zakonu o civilnim žrtvama rata
  UDRUGA DRAGOVOLJACA I BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 7. DOMOBRANSKE PUKOVNIJE ZADAR I UDRUGA DRAGOVOLJACA HRVATSKE RATNE MORNARICE ZADAR PRIOPĆENJE Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog... Priopćenje Danijela Telesmanića i Joška Pulje o novom Zakonu o civilnim žrtvama rata

 

UDRUGA DRAGOVOLJACA I BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 7. DOMOBRANSKE PUKOVNIJE ZADAR
I
UDRUGA DRAGOVOLJACA HRVATSKE RATNE MORNARICE ZADAR

PRIOPĆENJE
Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 7. domobranske pukovnije Zadar, upućuje PRIOPĆENJE u svezi donošenja novog Zakona o civilnim žrtvama rata.
Prateći raspravu u Hrvatskom Saboru u svezi novog Zakona o civilnim žrtvama rata, došli smo do zaključka da postoje nejasnoće oko provedbe istog. Posebno u dijelu, definicije civilne žrtve rata, odnosno postoji mogućnost, da pripadnici agresorske vojske, Srbi, Crnogorci, bivši pripadnici tzv. Jugoslavenske narodne armije, mogu ostvariti prava koja ih ne pripadaju. S obzirom na to da je jasno i nedvosmisleno izrečeno od odgovornih u Ministarstvu hrvatski branitelja da nemaju popis sudionika u agresiji na Republiku Hrvatsku, postoji mogućnost da i vojnici koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku ostvare ta prava, krivotvoreći dokumentaciju i svjedoke. Poznato nam je da su u agresiji, osim srbo – četnićkih formacija, sudjelovali i tzv. civili na različite načine, aktivno podržavajući agresiju; propagandnim aktivnostima, ratno huškačkim medijskim „informiranjem“, logistici, prokazivanjem branitelja i drugih u Vukovaru i drugim okupiranim mjestima, (kojima se nakon toga gubi svaki trag), itd.
Odlučna podrška ovom Zakonu od SDP-a, Možemo, Radničke front, a posebno, SDSS-a, Milorada Pupovca, Dragane Jeckov i drugih, daje nam za pravo u sumnju o nedorečenosti ovog Zakona i mogučnosti neosnovanog ostvarivanja prava za gore navedene!
Nemamo ništa protiv da se civilne žrtve rata, neovisno o nacionalnoj pripadnosti, koje su stradale isključivo od Srbo – četničke agresije, obešteti i da im se za to da pravična naknada, kako je to u Zakonu o civilnim žrtvama rata i predviđeno.
Tražimo od Hrvatskog Sabora, Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja, saborskih zastupnika da poduzmu sve i da ugrade sve mehanizme u Zakon o civilnim žrtvama rata, i tako onemoguće ostvarivanje prava onima koji su se na bilo koji način ogriješili i sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku!

Zadar 22. ožujka 2021. Godine
UDBDR 7. domobranske pukovnije Zadar UDHRM Zadar
Predsjednik Danijel Telesmanić Did Predsjednik Joško Pulja

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.