PRIOPĆENJE GRADSKOG ODBORA SDP-a: “Zadarski blok HDZ-u uz bok” PRIOPĆENJE GRADSKOG ODBORA SDP-a: “Zadarski blok HDZ-u uz bok”
Predsjednik Gradskog odbora SDP-a, Antun Novoselović, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Uoči izbora za mjesne odbore, koje smatramo iznimno važnim... PRIOPĆENJE GRADSKOG ODBORA SDP-a: “Zadarski blok HDZ-u uz bok”
Predsjednik Gradskog odbora SDP-a, Antun Novoselović, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.
“Uoči izbora za mjesne odbore, koje smatramo iznimno važnim za život naših sugrađana, očekivano je predstavljanje stranaka ili koalicija kroz njihove programe i političke platforme. Danas  smo imali prilike vidjeti kako izgleda predstavljanje određenog broja stranaka koje sebe nazivaju „Zadarski blok“. Osim saznanja da u bloku imamo stranke koje pripadaju različitim političkim opcijama (od krajnje desnih do krajnje lijevih ?!) nikakvih programskih odrednica i načina rada u interesu građana nismo imali prilike čuti. Pojedini čelnici zato su imali silnu potrebu naglasiti kako s HDZ-om i SDP-om nemaju namjeru surađivati. Kao predsjednik Gradskog odbora SDP-a koji  vodi svoju stranku  na ovim izborima i ima potrebu mijenjati način rada mjesnih odbora, te se godinama bori protiv kriminala, nepotizma i korupcije vladajućih, imam potrebu naglasiti sljedeće. U Zadarskom bloku, od šest stranaka, četiri su na lokalnoj i državnoj razini bile partneri u obnašanju vlasti i to upravo s HDZ-om, neke od njih i omogućile HDZ-u da dođu na vlast, a neke ga zdušno podržavale zbog vlastitih interesa. Izjava Ante Periše iz MODESA koji je u koaliciji s HDZ-om na lokalnoj razini, u cijelom prošlom mandatu, omogućavao neometan rad vladajućih gledajući osobne interese, smatram posebno licemjernom. MOST, HSLS, HSS, kako su i sami naglašavali kroz nedavnu političku prošlost, prirodni su saveznici upravo HDZ-u i zajedno s njima sudjelovali u srozavanju svih segmenata života,  čemu su građani Hrvatske svjedočili godinama. Smatramo da svaka stranka ili politička platforma, pa tako i Zadarski blok, trebaju biti vjerodostojne i iskrene prema građanima čije interese zastupaju, da svoje djelovanje trebaju usmjeriti prema vrijednostima društva, a ne u nedostatku programa prozivati one koji nikada nisu podržavali HDZ i kojima je u interesu jedino bolji život građana. Gradska organizacija SDP-a Zadar podržava sve stranke, neovisne liste i kandidate koji će raditi na dobrobiti našega Grada i boriti se protiv onih kojima su vlastiti interese ispred interesa Grada i građana.
Antun Novoselović, predsjednik GO SDP-a Zadar

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.