Pripremljeno 500 ribljih obroka za djecu koja pohađaju vrtiće Sunce

U dječjem vrtiću „Ciciban“ (DV Sunce), u sklopu projekta „Riblja kašeta zdravlja“ kojega provodi Upravni odjel za poljoprivredu Zadarske županije, održana je završna edukacija kuhara o raznim načinima pripreme ribljih obroka prilagođenih djeci.
Edukaciju je održao poznati  kuhar Renato Kraljev, pripremljeno je 500 ribljih obroka za svu djecu koja pohađaju vrtiće Sunce,  a skupina predškolske djece iz vrtića „Ciciban“ potom je i pred kamerama degustirala pripremljena jela. Ovom prigodom snimljen je video materijal koji će biti uređen u promotivni film o načinu pripreme ribljih obroka, a sve u svrhu promocije stvaranja zdravih prehrambenih navika u najranijoj dobi.

Naime, Zadarska županija pokrenula je projekt „Riblja kašeta zdravlja“ čije je provođenje počelo u školskoj godini 2013/2014. u dječjim vrtićima Sunce i Radost, uz želju da se u vrtiće uvede još jedan riblji obrok tjedno. Tijekom proteklog razdoblja održane su dvije edukativne radionice o nutritivnoj važnosti ribe i mediteranskog načina prehrane u razvijanju zdravih prehrambenih navika od najranije dobi te sprečavanju pretilosti kod djece i mladih.

Do sada je djeci kroz slikovnicu „Plava riba plavog mora“ predstavljen postupak ribolova i kupovine ribe, a kroz kuharicu „Riblji pijatić zdravlja“ predstavljeni su riblji jelovnici osmišljeni kao nutritivno cjeloviti obroci. Za današnju prigodu ribu je donirala tvrtka Cromaris.