PRIVLAKA: Izgradnja hotela, sportskog centra, produbljenje Privlačkog gaza… PRIVLAKA: Izgradnja hotela, sportskog centra, produbljenje Privlačkog gaza…
Najava projekta produbljivanja Privlačkoga gaza stavila je taj dio Zadarske županije prije nekoliko tjedana u središte pozornosti, ali to je tek djelić vrijednih projekata... PRIVLAKA: Izgradnja hotela, sportskog centra, produbljenje Privlačkog gaza…

Radovi na sustavu odvodnje u sklopu aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi, samo su početak velikih projekata koji očekuju općinu Privlaka. Načelnik Gašpar Begonja najavljuje niz investicija u ovoj i sljedećim godinama. U prvom planu je ulaganje u turističke kapacitete. Begonja se nada usvajanju prostornog plana u travnju kako bi konačno krenula izgradnja hotela:

Čeka se da plan postane važeći, da bi mogli predati to sve na građevinsku dozvolu. Planirani rok gradnje je tri godine, to je partnerstvo s jednom slovačkom firmom. Zemljište (je) u predjelu Mostine, sa sjeverne strane puta, veličine 8 i pol tisuća kvadrata, sam hotel bi trebao imati oko 110 smještajnih kapaciteta.

U sklopu budućeg reciklažnog dvorišta izgradit će upravnu zgradu za komunalno poduzeće, u planu je izgradnja dječjeg vrtića, ali i dvije lučice. S Lučkom upravom su u završnim fazama uređivanja Loznice:

Vrijednost je 15-ak milijuna kuna. Oni bi se obvezali na uređenje postojeće lučice, izgradnju novih lukobrana, a mi bi u u tom projektu sudjelovali u uređenju oko 400 metara plažnoga dijela. Obuhvatili bi predio između lučice Loznica i kampa Mostina i dalje bi se širili na zapad prema uvali Jaz s nekom plažom od 200 metara.

Velik dio privlačke preobrazbe bit će uređenje prometnice između Nina i Sabunika, a i sam centar Sabunika dobit će nove sadržaje. Izrađen je urbanistički plan uređenja Šumice koji će dobiti sportske sadržaje, a zaživjet će i dugotrajna ideja uređenja centra Sabunika. Projekt je vrijedan 8 milijuna kuna:

To je prošlo već dva natječaja u Ministarstvu europskih fondova. Moj prethodnik dosta se trudio na tom dijelu, nije uspio realizirati taj projekt do kraja… tu bi trebao biti trg, tržnica i neki ugostiteljski objekti, što bi poboljšalo život na tom prostoru.

Svakako treba podsjetiti na veliki projekt produbljenja Privlačkoga gaza. Osim što će se tim radovima, koji počinju u rujnu, povezati Zadarski kanal s Velebitskim, Privlaka i ostala mjesta profitirat će na još jedan način. Sudjeluju u projektu s 400 tisuća kuna, a dobit će skoro 4 milijuna kuna rudnog bogatstva iz Privlačkoga gaza. Riječ je o pijesku kojim će dohraniti svoje plaže.

Izvor: HRT Radio Zadar

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.