PRIZNANJA NAJBOLJIM VOLONTERIMA Zadrani rado pomažu siromašnima

U ponedjeljak, 5. prosinca 2016. godine povodom Međunarodnog dana volontera, Volonterski centar Zadar dodijelio je nagradu „Volonterska ruka“ pojedincima i organizacijama koji su se svojim volonterskim radom istaknuli u zajednici. Ovogodišnja dodjela nagrada održala se u Muzeju Grada Zadra, a financirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu projekta „Istakni se, volontiraj!“. U dosadašnjem radu, Volonterski centar Zadar surađivao je sa više od sedamdeset organizatora volontiranja (udrugama, ustanovama socijalne skrbi, školama…) te ukupno sa više od 1.400 volontera.
Dobitnici nagrada „Volonterska ruka“ u kategoriji za najboljeg volontera 2016. je Marko Bačić (Društvo oboljelih od skleroze Zadarske županije), a u kategoriji  za razvoj volonterstva na području Zadarske županije u 2016. godini je Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.
Priznanja za najboljeg volontera u 2016. su dobili:
-Anamarija Kolega
-Ivana Matulić
-Jelena Mrgić
-Josipa Kavain
-Igris Smrkinić
-Band Zaratino
-Volonterski klub gimnazije Franje Petića
-Volonterska grupa „Morska vila“
-Udruga Eko-Zadar
Prvi put do sada dodijeljena je posebna nagrada za izniman doprinos volonterstvu gđi. Mariji Višić – Guini za dugogodišnji pedagoški rad i održavanje radionica izrade keramike u Domu za odgoj djece i mladeži.
Sve nagrade i priznanja je ovom prilikom uručio župan Stipe Zrilić koji je sve okupljene pozdravio i zaželio sretan Međunarodni dan volontera, poručujući da su volonteri krijesnice dobrote u gustom mraku koje pružaju nadu da ljudska dobrota postoji i svojim trudom čine naše društvo boljim.