Priznanje za Ligu protiv raka Zadar – Zlatnu povelju preuzeo Branko Dukić Priznanje za Ligu protiv raka Zadar – Zlatnu povelju preuzeo Branko Dukić
Povodom 20 godina postojanja i djelovanja Lige protiv raka Korčula-Lastovo-Pelješac-Mljet, 29.10.2022.  održana je svečana akademija u Centru za kulturu Korčula kojoj su nazočili i... Priznanje za Ligu protiv raka Zadar – Zlatnu povelju preuzeo Branko Dukić

Povodom 20 godina postojanja i djelovanja Lige protiv raka Korčula-Lastovo-Pelješac-Mljet, 29.10.2022.  održana je svečana akademija u Centru za kulturu Korčula kojoj su nazočili i predsjednik Lige protiv raka Zadar,dr. Branko Dukić  te tajnica zadarske Lige, gđa Mirjana Dragičević.

Svake godine u organizaciji Lige KLPM napravi se oko dvije tisuće preventivnih pregleda na tim otocima,te sve troškove za te preglede snosi Liga, a liječnici su plaćeni ugovorom o djelu. Tako je stanovnicima tih otoka omogućena prevencija na kućnom pragu ,te se ne moraju nositi sa listom čekanja i putovanjem na kopno, što je nemjerljiv doprinos prevenciji i borbi protiv raka na tim područjima.

Na večernjoj svečanosti, upotpunjenoj glazbom i prigodnim domjenkom, Ligi protiv raka Zadar uručena je Zlatna povelja dobrote za pomoć i suradnju u osnivanju njihove Lige.

To veliko priznanje za zadarsku Ligu preuzeo je dr. Dukić.

Liga protiv raka Zadar je tako na najljepši način okončala listopad, mjesec borbe protiv raka dojke i opet prikupila materijalna sredstva za onkološke bolesnike. Među ostalim je Općina Novigrad uplatila 5.000,00  kuna za kupnju aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika, za koji je također prikupljeno i 10.000,00 kn od prodaje zbirke pjesama Ivice Ušljebrke „Zatočenik iza staklenog neba“, te iznos od prodanih  11 slika od dobrotvorne izložbe Elle Fleš.

 Udruga “Igrajmo se” koju vodi Matija Šango Šimurina u kazalištu odigrali su predstavu “Zabranjeno mlađima od 15 godina”, a u suradnji sa Ligom protiv raka Zadar i od prodanih karata prikupljeno je 18.500,00 kuna koje su namijenjene Pedijatriji Opće bolnice Zadar za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Sandra Marelja-Muić