Profesorica Gimnazije Jurja Barakovića Jelena Sturnela proglašena najmentoricom iz kemije

INA je u petak održala svečanu dodjelu nagrada u sklopu projekta NajMentor/ica 2015. koji organizira već petu godinu zaredom. NajMentoricom za područje matematike proglašena je profesorica Ivana Milanović iz III. gimnazije, Split, za područje fizike priznanje NajMentor dobio je profesor Martin Lukanović iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, Ploče, dok je NajMentoricom iz kemije proglašena profesorica Jelena Sturnela iz Gimnazije Jurja Barakovića, Zadar. 

„Projekt NajMentor smo pokrenuli prije pet godina prvenstveno s ciljem širenja svijesti o važnosti mentorskog rada te pozitivnog utjecaja koji profesori mogu imati na svoje učenike, potičući ih u konačnici i na odabir njihovog životnog zanimanja. Drago nam je stoga što je odaziv studenata jako dobar i što se svake godine angažiraju kroz nominiranje svojih profesora te im na taj način odaju priznanje za motivaciju i pozitivan utjecaj koji su na njih imali za vrijeme srednjoškolskog školovanja“ izjavila je ovom prilikom Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima.

Profesore su za priznanje putem Inine web stranice nominirali njihovi bivši učenici te su se njihove nominacije zbrajale u svakom od tri navedena područja. Najboljem mentoru u pojedinoj kategoriji dodijeljena je plaketa i novčana nagrada u iznosu od 5 tisuća kuna.

Također, za najinspirativniju nominaciju tabletom je nagrađen student Matko Zelić s Geodetskog fakulteta u Zagrebu, za nominaciju profesorice fizike Anite Zoričić iz Medicinske škole Šibenik.