Projekt „Coworking Zadar – suradnjom do inovacija“ u izboru za najuspješniji lokalni EU projekt

Projekt „Coworking Zadar – suradnjom do inovacija“ ušao je u izbor za najuspješniji lokalni EU projekt RH u razdoblju 2015.-2016.!

U cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima, izbor je pokrenulo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ovim uspješnim primjerima Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije želi istaknuti doprinos i značaj projekata koji imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. U konkurenciji je 20 projekata iz cijele Hrvatske, a glasovanje je otvoreno do 21. ožujka.

Projekt „Coworking Zadar – suradnjom do inovacija“ s Gradom Zadrom u ulozi projektnog koordinatora uključivao je uspostavu i razvoj coworking prostora te coworking zajednice u Zadru s ciljem povećanja mogućnosti samozapošljavanja i poboljšanja usluga podrške za male i srednje poduzetnike. U sklopu projekta, 365m2 uređeno je kao zajednički radni prostor za različite neovisne profesionalce i mikro poduzetnike kojima su na raspolaganje stavljene kvalitetna infrastruktura i oprema za rad. U prostoru su tako osigurani brz i siguran pristup internetu, stolovi za rad u otvorenom prostoru, samostalni uredi, soba za sastanke, dvorana za prezentacije i seminare te prostor za odmor i druženje. COIN coworking prostor doprinosi razvoju partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora i kao takav je otvoren za različite korisnike i programe poput izložbi, javnih predstavljanja, radionica, predavanja, diskusija i slično, stoji u opisu projekta.  Projektni partneri uključuju Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar, te Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA.
Svoj glas za zadarski EU projekt možete dati na linku.