Prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama

Sinoć, 04. prosinca oko 21,15 sati u Zadru na predjelu Žmirići, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen motociklist.
        Prometna nesreća dogodila se kada je 19-godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka krećući se dionicom DC-306 u pravcu Zadra, prešao na lijevu stranu kolnika te sletio motociklom na zemljanu površinu ispod razine kolnika.
       Ozlijeđenom 19-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u OB Zadar, gdje je poradi zadobivenih teških tjelesnih ozljeda zadržan na liječenju.

 

         Kasnije, sinoć oko 22,40 sati na DC-424, na dionici ceste od čvora Babindub do čvora Sv. Martin, dogodila se prometna nesreća kada je osobni automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, nailaskom na zavoj udario u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega je u nekontroliranom kretanju kolnikom ponovno udario u zaštitnu ogradu,  uslijed čega dolazi do prevrtanja vozila.
       Ozlijeđeni vozač je prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su  mu konstatirane teške tjelesne ozljede.
       Na mjestu događaja provedeni su očevidi, a u svezi prometnih nesreća slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.