PROSLAVA BLAGDANA SV. ANTE U RAŽANCU PROSLAVA BLAGDANA SV. ANTE U RAŽANCU
I ove godine Ražanac će liturgijskim i kulturno zabavnim programom svečano proslaviti blagdan Svetog Ante, sveca kojeg žitelji Ražanca, uz svoju Gospu od Ružarija,... PROSLAVA BLAGDANA SV. ANTE U RAŽANCU

I ove godine Ražanac će liturgijskim i kulturno zabavnim programom svečano proslaviti blagdan Svetog Ante, sveca kojeg žitelji Ražanca, uz svoju Gospu od Ružarija, posebno štuju. Njegov kip krasi župnu crkvu, a prije 6 godina njemu u čast obnovljena je i blagoslovljena kapelica s njegovim kipom, na mjestu nekadašnjeg ražanačkog groblja.

Priprava za proslavu blagdana počela je u petak TRODNEVNICOM (molitva krunice u 18,30 sati i Sveta Misa u 19,00 sati) u crkvi Gospe od Ružarija i završava u nedjelju uoči samog blagdana.

Program proslave blagdana (ponedjeljak 13.06.2016.)

18.30 molitva krunice

19.00 Sveta Misa ( predvodi dekan ražanačkog dekanata,  don Filip Kucelin)

Blagoslov djece i cvijeća

Procesija s kipom Sv. Ante

Po završetku liturgijskog, slijedi kulturno – zabavni program na Trgu Svetog Ante
u kojem sudjeluju kulturno-umjetnička društva s područja zadarske županije, klape, učenici OŠ Juraj  Baraković iz Ražanca, te gosti iznenađenja. Zabave sigurno neće nedostajati poručuju organizatori.

Žitelji Ražanca i Udruga „Hrvatski ljiljani Svetog Ante“ kao organizator proslave, pozivaju Vas da se pridružite, te da molitvom, pjesmom i druženjem  zajedno proslavimo blagdan Svetog Ante Padovanskog, „sveca malih običnih ljudi, sveca čitavog svijeta“.