Proslavljeni Vokalisti Salone iz Solina dolaze u petak u župu svetog Roka

Proslavljeni Vokalisti Salone iz Solina dolaze u petak u župu svetog Roka, gdje će održati koncert korizmenih pjesama i napjeva. Početak koncerta je u 18:45, odmah nakon križnog puta koji počinje u 18 sati.

Kao jedinstvena pjevačka skupina koja njeguje baštinske muzikološke korijene i posebnosti mediteranskog podneblja ovaj ansambl je spašavao od zaborava niz dragocjenih pučkih i crkvenih napjeva. Koncertni program ‘Vokalista’ obuhvaća i kompozicije suvremenih skladatelja duhovnog i svjetovnog karaktera, skladane na autohtonim korijenima i tradiciji iz gotovo svih razdoblja.  Pridružite nam se na koncertu u petak, 24. ožujka u 18:45, crkva Velike Gospe – Bibinje.

 

O VOKALISTIMA SALONE

U kontinuiranom trajanju od tri desetljeća (2004.g. bila je jubilarna 30.) grupa je doživljavala promjene pokušavajući utrti jedan nov put, prepoznatljiv ljubiteljima lijepih umjetnosti, pomno birajući voditelje i pjevače i šireći interese u programskom smislu. Težnje  perfekcionizmu u ovaj su sastav pretočili mnogi priznati stručnjaci i pri tom ostavljajući svoj trag. Dovoljno govore imena umjetničkih voditelja kao: D. Tambača, pok. I. Cvitanović, mr. N. Buble, R. Kraljević, I. Lipanović , G. Grubišić, prof. Vladan Vuletin, mo M. Čačija, prof. T. Ćićerić, mag. B. Juračić, Ljubo Stipišić- Delmata koji je ukupno ravnao s Vokalistima 23 godine. Od 2009. sastav ponovno vodi maestro Vladan Vuletin, a u 2011 godini Vokaliste Salone preuzima stručni voditelj, maestro prof. Mirko Jankov.