PROSTITUCIJA Pet Zadranki pružalo seksualne usluge, korisnici u strahu od poziva na sud PROSTITUCIJA Pet Zadranki pružalo seksualne usluge, korisnici u strahu od poziva na sud
Nakon što je objavljeno kako su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad trinaest osoba u dobi od 22... PROSTITUCIJA Pet Zadranki pružalo seksualne usluge, korisnici u strahu od poziva na sud

Nakon što je objavljeno kako su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad trinaest osoba u dobi od 22 do 54 godine koje se sumnjiči za kaznena djela prostitucije, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, slučaj je privukao veliku pažnju javnosti.

Među šest djevojaka koje su se bavile prostitucijom, pet ih je sa zadarskog područja, stare su od 22 do 54 godine, te će protiv njih biti podignute prekršajne prijave.

Prateći ovaj slučaj, policija je utvrdila da su barem 15 puta pružale seksualne usluge muškarcima, uglavnom sa zadarskog područja, ali protiv njih nije pokrenut nikakav kazneni ni prekršajni postupak.

Oni su svoje usluge plaćali od 150 do 500 eura.

Moguće je da budu pozvani na sud kao svjedoci u sudskom postupku.

Podsjetimo, 30-godišnjakinju, 49-godišnjaka, 35-godišnjaka i 30-godišnjaka se sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci na zadarskom području, organizirali šest ženskih osoba i omogućili im pružanje seksualnih usluga većem broju osoba za iznose od po nekoliko tisuća kuna.
49-godišnjaka, 29-godišnjakinju i 38-godišnjaka se također sumnjiči da su, u srpnju, posredovali u kupoprodaji manje količine droge kokain korisniku seksualnih usluga za iznos od nekoliko tisuća kuna dok se 36-godišnjaka i 30-godišnjakinju sumnjiči da su 38-godišnjem državljaninu BiH pomogli u ilegalnom prelasku granice te mu omogućili boravak i rad na zadarskom području.
Protiv počinitelja se podnose optužni prijedlozi zbog odavanja prostituciji nadležnom Prekršajnom sudu te kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.