Pukovnik Radas ogorčen: “Branitelje su na sjednici ponizili smještanjem u zadnje redove!” Pukovnik Radas ogorčen: “Branitelje su na sjednici ponizili smještanjem u zadnje redove!”
Raspored sjedenja na svečanoj sjednici održanoj povodom 25. obljetnice osnutka Zadarske županije razljutio je umirovljenog pukovnika Marinka Radasa koji je demonstrativno napustio sjednicu nakon... Pukovnik Radas ogorčen: “Branitelje su na sjednici ponizili smještanjem u zadnje redove!”

Raspored sjedenja na svečanoj sjednici održanoj povodom 25. obljetnice osnutka Zadarske županije razljutio je umirovljenog pukovnika Marinka Radasa koji je demonstrativno napustio sjednicu nakon samog početka.

“Ja sam dragovoljac i veteran Domovinskog rata i želim istaknuti da je raspored sjedenja na sjednici katastrofalan. Vidi se da se ne cijene branitelji i dragovoljci, pa su smješteni u zadnje redove i morali su stajati na nogama jer za njih nije bilo mjesta. Neki nisu uspjeli ni ući u dvoranu. A u prvom redovima vidim da ima lopova, udbaša i komunističke gamadi. U zadnjim redovima zajedno moraju sjediti veterani koji su obranili ovaj grad i predstavnici SUBNOR-a.” – ogorčeno je kazao pukovnik Marinko Radas, nekadašnji zapovjednik bojne Kralj Tomislav koja je sudjelovala u oslobađanju ovog grada.

Na samom početku sjednice nazočni su pozvani da minutom šutnje odaju počast poginulim braniteljima. No ta minuta je potrajala 15 sekundi, što je razljutilo Radasa koji je na sat gledao koliko sekundi je prošlo.

“S ovim činom pokazuju da im ništa nije sveto. Teško je sačekati minutu za poginule jer je važno da se nekakav političar ima vremena raspričati u svom govoru. Ljudi koji grade nešto na laži i prevari ne mogu napraviti ništa dobro za ovaj grad. Bolje je da odem sa sjednice dok nisam izašao za govornicu i napravio incident”. – kazao je Radas i napustio prostoriju, a slijedilo ga je nekoliko predstavnika braniteljskih udruga.