Pupić Bakrač: “Zahvaljujući Longinu, Turci iz Gaženice ucjenjuju policiju i carinu!“ Pupić Bakrač: “Zahvaljujući Longinu, Turci iz Gaženice ucjenjuju policiju i carinu!“
Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine vijećnik Marko Pupić-Bakrač postavio je slijedeće pitanje županu Božidaru Longinu. “Maske su pale. S neskrivenim zadovoljstvom mogu vas... Pupić Bakrač: “Zahvaljujući Longinu, Turci iz Gaženice ucjenjuju policiju i carinu!“

Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine vijećnik Marko Pupić-Bakrač postavio je slijedeće pitanje županu Božidaru Longinu.

“Maske su pale. S neskrivenim zadovoljstvom mogu vas izvijestiti kako su stvari oko Dogus grupe napokon izašle na vidjelo. Kreditni rejting tvrtke pao je za dva stupnja sa B1 na B3. Turski Todorići koji su dužni 5 milijardi dolara prisiljeni su rasprodavati svu imovinu. Pa su tako najluksuzniji hotel u Madridu Vilu Meganu prodali za 210 milijuna eura. Europska banka koja im je bila kreditor uzela im je 25% marine Dalmacije u Bibinju i Sukošanu a ukoliko ne iznađu sredstva za podmirenje dugova do travnja uzeti će im još 25%.” O nekakvim daljim investicijama tipa projekta Maraska nema ni govora. Grupa mora prodavati sve što se unovčiti može kako bi se spasila od bankrota i pitanje je da li će uspjeti. Što reći nego da smo sve to nagovještavali i upozoravali vas. Niste htjeli slušati, kleli ste se u Turke i Dogus grupu, među ostalim i vi župane. Kunete se i u turske koncesionare Gaženice Global Port Holding. Nakon što su preuzeli putnički dio luke ništa se ne događa, nema gradnje, nema home porta, nema putnika. Jedino što se dogodilo jest to da policiji i carini kojima su trebali osigurati prostore u Gaženici po povlaštenim, bagatelnim cijenama nabijaju nekakve troškove i nude astronomske cijene za prostore u odnosu na prvotno predviđene. Na to policija i carina ne pristaju pa je zasad izgledno da neće seliti u Gaženicu. Tako hrvatska policija i hrvatska carina ne mogu preseliti u hrvatsku Gaženicu jer ih ucjenjuju i reketare gaženički Turci. Župane što namjeravate poduzeti po tom pitanju?”.

S obzirom da je predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar prekinuo sjednicu, odgovor na ovo pitanje Pupić Bakrač nije dobio.

  • roko

    7. ožujka 2019. #1 Author

    smradovi neče zaposlu naše bibinjce policiji carini stop to su sve krive naše poturice lopovi hrvatski

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.