Radeta: Vatrogasci su odradili odličan posao, osuđujem istup Marjane Botić Radeta: Vatrogasci su odradili odličan posao, osuđujem istup Marjane Botić
U emisiji Aktualno emitiranoj na YouTube kanalu portala Zadar news, urednika i voditelja Hrvoja Bajla, gostovao je predsjednik Gradskog odbora SDP-a i prvi čovjek... Radeta: Vatrogasci su odradili odličan posao, osuđujem istup Marjane Botić

U emisiji Aktualno emitiranoj na YouTube kanalu portala Zadar news, urednika i voditelja Hrvoja Bajla, gostovao je predsjednik Gradskog odbora SDP-a i prvi čovjek koalicije Srcem za Zadar, Danijel Radeta.

Prokomentirali su aktualnosti, a bilo je govora i o požaru na Poluotoku, u kojem su izgorjeli stanovi i poslovni prostori, a bez doma je, nažalost, ostala obitelj Valčić.

Danijel Radeta koji i sam živi na Poluotoku, pohvalio je u emisiji vatrogasce, te kazao kako su pod vodstvom zapovjednika Željka Šoše odradili odličan posao.

“Znam koliko je teško izgasiti jedan takav požar, gdje je cijela konstrukcija tih zgrada od drva, suha i stara nekoliko stotina godina. Najbitnije je da nema žrtava, da nema ozljeda.” – poručio je Radeta.

Voditelj Bajlo je Radetu pitao da prokomentira izjavu Marjane Botić, vijećnice iz njegove koalicije, koja je na svome Facebook profilu kritizirala vatrogasce, te napisala da rade “usran posao”. Tu objavu prenijeli su zadarski portali Kalelarga info i Antena Zadar.

Radeta je pokušao opravdati Botić i protumačiti njen status.

“Mislim da ona nije to tako mislila, nego je htjela upozoriti da na Poluotoku nema dovoljno hidranata.” – kazao je Radeta, no Bajlo mu je rekao kako Botić nije revidirala svoju objavu nego je ostala pri tvrdnji da je to što su vatrogasci radili usrano, i štoviše portal Kalelarga info koji ga je prvi prenio nazvala “usranim i HDZ-ovskim portalom”. Dakle, nastavila se služiti takvim rječnikom neprimjerenim za jednu gradsku vijećnicu, i zaposlenicu Sveučilišta u Zadru.

Bajlo je naglasio je kako i njihov kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić osuđuje takvo izražavanje, a pogotovo napad na medije.

Radeta je kazao kako osuđuje takav rječnik i da je to neprimjereno, te da ne dijeli njeno mišljenje o portalu.

“Nisam tu da sudim nikome, da nekoga opravdavam ili ne opravdavam. Taj riječnik i napad na medije svakako osuđujem. To ne podržavam.” – kazao je Radeta.

Više o tome možete pogledati klikom na link: