Radionice slikanja i crtanja u Bibinjama vodit će umjetnica Damira Fuzul

Udruga Aktivno Bibinje organizira likovne radionice za sve uzraste, koju će voditi mještanka Damira Fuzul koja se bavi kreiranjem, dizajniranjem, crtanjem i slikanjem svih likovnih kultura i tehnika.

Radionica je praktična i interaktivna što znači da će se kroz konkretne vježbe raditi na primjerima svog crteža. Polaznici će se upoznati s metodama s kojima će se osamostaliti za crtanje i slikanje bilo kojeg motiva.

Organizatori poručuju:

“Svatko će po svom izboru izabrati tematiku koja ga najviše zanima, a bavit ćemo se osnovama likovnih zakonitosti: kompozicijom, proporcijom i perspektivom uz postizanje što točnije sličnosti u crtežu i u boji.

Upoznat ćemo se s osnovama slikarstva: teorijom boja i njenom primjenom, načinima slikanja i slikarskim alatima, susresti ćemo se s osnovnim likovnim pojmovima, naučiti kako se gradi slika od skice, kompozicije, smještaja u format do nanošenja boje. Također, radit ćemo i na postizanju kolorističke sličnosti te tonskoj modulaciji i kvaliteti tona, usvajat ćemo i različite načine nanosa boje, učiti o odnosima svjetla i sjene, te prikazat perspektivu i prostorne odnose s pomoću boje, pravilnom smještaju kompozicije u format.  Naučit ćemo Vas i kako nacrtati modnu ilustraciju, crtanje u tehnici akrila na platnu, crtanje na svili, decoupaqe (salveta tehnika) na raznim predmetima, crtanje na materijalu tj. odjeći i još mnogo toga.

CRTANJE MODNE ILUSTRACIJE – raznih vrsta crtanja od kroki crteža, strip, realnih, povijesnih, kolaža, pa sve do visoke mode – haute couture, sa raznim likovnim tehnikama od drvenih boja, akvarela, tuša, pastela tempera i akrila uz mogućnost miješanja mixed-media collage i glitera.

CRTANJE NA PLATNU – za početak su Vam potrebne akrilne boje, par kistova i tvrdi papir ili slikarsko platno. Teme mogu biti razne.

CRTANJE NA SVILI – oslikava se bojama za svilu, stvaramo slike, marame, kravate.

CRTANJE NA MATERIJALU- crta se na odjeći, jeansu, platnene torbe..

DECOUPAGE- tehnika sa salvetama jedna je od najpopularnijih tehnika ukrašavanja, ukrašavaju se predmeti, kutije, boce, posude, svijeće, stari crijep.

Najvažnije je da uživate u procesu stvaranja svojih unikatnih umjetničkih radova – proučuje voditeljica radionice Damira Fuzul.

Ovim putem Vas pozivamo na likovnu radionicu. Dođite crtati, slikati, stvarati i dizajnirati zajedno!

Svi materijali u sklopu tečaja su osigurani, a tečaj završava izložbom radova polaznika. Radionicu financijski podupire Općina Bibinje.

Mjesto u grupi osiguravate prijavom na broj: 091 565 2769 (Damira Fuzul)

Veselimo se Vašem dolasku!