RASPAŠOJ U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI Direktora biraju 4 mjeseca, a pored svojih uhljeba plaćaju još i Fainu da putuje po svijetu! RASPAŠOJ U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI Direktora biraju 4 mjeseca, a pored svojih uhljeba plaćaju još i Fainu da putuje po svijetu!
Sezona je pred vratima, a cirkus sa izborom novog direktora Turističke zajednice Grada Zadra nikako završiti. Prošle su dvije godine otkako je gradonačelnik Božidar... RASPAŠOJ U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI Direktora biraju 4 mjeseca, a pored svojih uhljeba plaćaju još i Fainu da putuje po svijetu!

Sezona je pred vratima, a cirkus sa izborom novog direktora Turističke zajednice Grada Zadra nikako završiti.

Prošle su dvije godine otkako je gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao da zadarski turizam stagnira, te da Turistička zajednica na čelu sa Zvonkom Šupom nema strategiju. Unatoč tome, ostavio ga je na tom radnom mjestu pune dvije godine.

Natječaj za novog direktora raspisan je u prosincu, međutim iako je otada prošlo nekoliko mjeseci, izbor direktora nije završen.

Odugovlači se, svakih mjesec dana napravi se pužev korak. Kad smo konačno prošlog tjedna pomislili kako će se sastati i odlučiti o novom direktoru, sjednica je odgođena jer je jedan od osam članova Turističkog vijeća bio na sajmu turoperatora u Rusiji. Riječ je o Tomislavu Fainu, vlasniku privatne turističke agencije Terra i fast fooda.
Tamo je, pojasnio je medijima Dražen Grgurović, išao kao predstavnik Turističke zajednice.

Kako u Turističkoj zajednici nitko nikome ne odgovara, uzaludno je postavljati pitanje zbog čega pored hrpe uhljebljenih zaposlenika, s dobrom plaćom, oni plaćaju Fainu, vlasniku privatne agencije i fast fooda, da putuje po Rusiji o trošku svih nas poreznih obveznika?!
Zar nitko od ovih uhljebljenih, koje ionako plaćamo mi građani, nije mogao odraditi taj sajam koji vjerojatno nije jedini?! Desetak dana ranije putovalo se i u Berlin.

No, ne samo to, nego Fain je zatražio da se ne poduzimaju daljnji koraci po pitanju izbora direktora dok se on ne vrati, a njegovu zahtjevu je – udovoljeno!

Ispada da preostalih sedam članova vijeća, uključujući predsjednika Grgurovića, ne zna i ne umije procijeniti prijavljene kandidate i donijeti odluku bez vlasnika privatne agencije i fest fooda na Puntamici. Zbog čega su sami sebe tako podcijenili, nije nam jasno.
Tako se sedam dana čekalo da se Fain vrati i da se održi novi sastanak, a odluka o tome tko je novi direktor bi se, prema najavama, trebala znati idući tjedan.

Dakle, sezona je pred vratima, i da je novi direktor bio izabran na vrijeme, već je mogao biti angažiran i odrađivati nove projekte. Ovako i kad zasjedne u svoju fotelju trebat će mu dva mjeseca dok “pohvata konce”, upozna suradnike i počne raditi.

Ne treba posebno ni napominjati koliko je turizam bitan za grad Zadar i za stanovništvo koje od njega živi, pa nitko normalan ne može ostati ravnodušan na ovakvo “aljkavo” i neodgovorno ponašanje u Turističkoj zajednici.

Možda bi gradonačelnik Kalmeta primjetio spomenute probleme i reagirao da nije zauzet samim sobom i borbom za vlastiti opstanak. S jedne strane, vodi pravnu bitku nakon što je podignuta optužnica za zločinačko udruživanje i izvlačenje novaca iz Hrvatskih autocesta, a s druge, lobira i vodi borbu kako bi nakon unutarstranačkih izbora ostao i dalje predsjednik županijskog HDZ-a.

Kao što smo već pisali, njegovom stranačkom šefu Tomislavu Karamarku ta opcija nije po volji jer želi pomladiti stranku i riješiti se istrošenih i onih opterećenih aferama i skandalima, a pogotovo mu ne treba predsjednik županijskog odbora koji bi mogao do kraja četverogodišnjeg mandata završiti u zatvoru.

turisti

Da je direktor na vrijeme odabran, mogao je već pripremati projekte za sezonu, a njemu tek slijedi učenje posla i upoznavanje sa suradnicima