Raspored događanja u šatoru Zimskog parka na Višnjiku

I tijekom ovog tjedna, od 27. studenog do 4. prosinca, u Veselom šatoru Zimskog parka na Višnjiku naše najmlađe sugrađane očekuje pregršt dobre zabave, plesnih točaka, pjesme, ali i edukativnih radionica i druženja s knjigom.

ponedjeljak će tako, s početkom u 10 sati, za svu djecu vrtićke i predškolske dobi vrijedne djelatnice Gradske knjižnice voditi Pregaču pričalicu, čitati im izbor priča iz slikovnice Mačak Puf u knjižnici, autora Donalda Charlesa. Djeca će imati prilike odslušati priče i kasnije prodiskutirati o njima, što je fantastična prilika da svi malo čujemo i njih. Zasad su se inicijativi odazvala djeca iz dječjih vrtića Pinocchio i Radost, a i oni vam, jednako kao i ekipa s Višnjika poručuju: svi su dobrodošli.

Utorak je dan za kreativnu radionicu Dječjeg vrtića Školjkica i more, a na kojoj će djeca, uz pomoć malo odraslije djece i svojih odgojiteljica, izrađivati božićne ukrase od prirodnih materijala. Bit će zabavno, šareno i kreativno i jednako kao i na sve programe na Višnjiku – veselimo se svakome tko dođe. Radionica počinje u 17:00.

srijedu, s početkom u 10 sati, tete knjižničarke iz Gradske knjižice započet će s programom Božićne priče na dar. Riječ je o prvom od četiri susreta na kojima će knjižničarke jednom tjedno predstavljati  priče na različiti način: čitanje ili pripovijedanje ili priča na filcu. Nakon priče slijedi kratka aktivnost. Prve po redu su priče iz Jedne snježne noći M Christine Butler. Ove srijede svoj su dolazak najavili mališani i njihove tete iz dječjih vrtića Klokan, Radost i Sunce, a dobrodošli su i svi ostali.

četvrtak od 8:30 imamo radionice Škole za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost i jako nas veseli što će na njoj kreativnost združiti srednjoškolci i vrtićka djeca iz DV Hlapić.

A za petak, 1. prosinca smo ponovo, kao i na otvorenju, priredili sto čuda.

Uz nezaobilaznog Tota kao voditelja, od 17 sati će nas svojim nevjerojatno zabavnim Kangoo Jumpsom, fitness treningom, zabaviti Albena i njezine cure.

Od 18 sati scenu preuzimaju KUD Bokolje iz Dobropoljane, pod vodstvom Nevene Dujmović, potom Glazbena škola Blagoje Berse, a onda slijede plesne točke vrijednih školaraca iz Osnovne škole Krune Krstića, pod vodstvom profesorice Marijane Matek Kozulić.

Dvije pjesme otpjevat će nam i fantastična Nina Vujević, a nakon nje, oko 19 sati, stiže nam i Glazbena udruga Libreto koju vodi Ivana Begović, a malo prije 20 sati scenu preuzimaju Zadarske mažoretkinje by Željka Vitlov.

Dan završavamo traženom i popularnom zumbom koju vodi Meri Tičić.

Istovremeno, od 17:30 do 20 sati vrijedne dame iz igraonice & rođendaonice Čudesna šuma predvodit će radionicu humanitarnog karaktera.