Ratni suborci skupili 22.000 eura za obnovu kuće udovici s petero djece iz Škabrnje

Majka i njeno petero malodobne djece iz Škabrnje mogli bi ovu zimu dočekati u lijepo uređenom domu s napravljenom fasadom. Pokrenuta je humanitarna akcija, a suborci njenog pokojnog muža predvođeni Milom Riljom iz Trogira skupili su do sada 22.000 eura, te kreću u hitnu obnovu kuće.

Odnijeli su joj pun kombi hrane, namirnica, te laptop za djecu.

Akciji se pridružila Udruga ratnih veterana 7. domobranske pukovnije Zadar.

Mile Rilje je posjetio ovu udovicu, te razveselio nju i djecu, a najljepša vijest koju su mogli dobiti je da će im se konačno napraviti fasada, pa djeca više neće živjeti u vlagi i riskirati da se razbole. Nazočan je bio i načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara, koji pomaže obitelji, ali za njih nije mogao učiniti koliko je želio.

Podsjetimo, tužna životna priča ove obitelji dirnula je mnoge ljude koji su odlučili pomoći. Udovica Andrijana Matijević nakon smrti supruga sama se bori kao lavica za podignuti petero malodobne djece. Djeca su, kako doznajemo, vrlo dobra i odlična u školi, pristojna i lijepo odgojena, i zaslužuju pomoć kako bi odrasli i školovali se, te kasnije izgradili svoje živote.

Jedini koji su bili protiv pomaganja ovoj obitelji su lažni humanitarci iz Zadra predvođeni Marjanom Ikić koja je konačno pokazala svoje pravo zlobno lice, kada je odgovarala ljude od pomoći ovoj obitelji, majku djece nazivala lijenom i prijetila da bi je išamarala. Klevetala je ženu i lagala da joj Općina plaća račune za struju i ostale režije, iako je načelnik Škara to demantirao. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Srećom, postoje dobri ljudi koji smatraju da supruga i djeca pokojnog ratnog junaka zaslužuju bolji dom. Na fotografijama ispod možete vidjeti kuću u kojoj sada žive.