Ravnateljica o zapošljavanju Selimovića: “Od 38 kandidata izabrano je najboljih 9“

Proteklih dana pažnju javnosti plijenilo je izvještavanje medija o zapošljavanje bivšeg glavnog urednika i direktora Zadarskog lista, Šenola Selimovića, u Agenciju za razvoj Zadarske županije Zadra Nova.

Pojedini pripadnici oporbenih stranaka u svojim priopćenjima navodili su kako se radi o sramotnom uhljebljavanju, te da je Šenol Selimović ovaj posao dobio isključivo jer je stranački podoban.

Selimović – stručan i iznimno obrazovan kandidat s iskustvom

U razgovoru za portal Kalelarga info, Selimović je dao odgovore na sve to, istaknuvši kako za spomenuto radno mjesto ima potrebno obrazovanje, stručnost i iskustvo.

Podsjetimo, riječ je o čovjeku koji ima završena dva fakulteta, doktorat s područja društvenih znanosti, aktivno se služi sa četiri strana jezika, a uz to ima i završen stručni studij Diplomatske akademije, te nekoliko stručnih seminara iz područja funkcioniranja EU institucija i programa financiranja iz EU fondova na kojima se educirao pohađajući ih u Zagrebu, Bruxellesu i Londonu.

O tome kako je došlo do njegova zapošljavanja u Agenciju za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, koji postupci su tome prethodili, koje kriterije je trebalo zadovoljiti, te koliko osoba je još zaposleno na tom projektu, upitali smo ravnateljicu Marinu Dujmović Vuković, koja nam je detaljno odgovorila.

U transparentnom postupku zaposleno 9 osoba

U nastavku objavljujemo njen odgovor u cijelosti, a naglasit ćemo samo da je uz Selimovića na rok od šest mjeseci zaposleno još 8 osoba, od 38 kandidata koji su pristupili testiranju, a bilo h je pozvano 52.

Cijeli postupak bio je redovno objavljivan na službenoj stranici Agencije Zadra Nova, a plaće zaposlenih osigurane su od već uplaćenih sredstava iz EU fondova.

 

Screenshot_20200519_153636-01