RAVNOKOTARSKA FIŠIJADA Natjecalo se 37 ekipa, posjetitelji uživali u jelu RAVNOKOTARSKA FIŠIJADA Natjecalo se 37 ekipa, posjetitelji uživali u jelu
Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u subotu, 25. lipnja 2016. godine održana je 11. Ravnokotarska fišijada pod pokroviteljstvom Grada Benkovca, u organizaciji Turističke zajednice... RAVNOKOTARSKA FIŠIJADA Natjecalo se 37 ekipa, posjetitelji uživali u jelu

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u subotu, 25. lipnja 2016. godine održana je 11. Ravnokotarska fišijada pod pokroviteljstvom Grada Benkovca, u organizaciji Turističke zajednice Grada Benkovca.

Već tradicionalno, na Trgu Domovinske zahvalnosti pripremalo se i kuhalo već od popodneva, a u natjecanju je ove godine sudjelovalo 37 ekipa. Svi sudionici težili su jednom, a to je bilo pripremiti najbolji riblji paprikaš po domaćoj recepturi. Kuhalo se, miješalo i  začinjalo kako bi paprikaš dobio lijepu crvenu boju i pravu jačinu. Mirisi iz kotlića primamio je tako u Benkovac i brojne posjetitelje koji su osim fišpaprikaša mogli kušati i srdele s gradela.

Po završetku kuhanja, ocjenjivački žiri imao je pune  ruke posla,  od  pripremljenih paprikaša odabrati  tri  najbolja.  Arpad Šipec vrhunski majstor  fiša, ujedno i predsjednik stručnog ocjenjivačkog žirija tako je kušavao brojne paprikaše. Treće mjesto ovogodišnje fišijade osvojila je ekipa restorana „ Lovački rog“ iz Stobreča, a za nagradu su dobili riblji kotlić, te novčanu nagradu od 500 kuna. Druga nagrada pripala je ekipi Caffe bara H2O Benkovac za koje je kuhao Romano Klanček iz Belišćaq osvojivši pri tom kotlić i novčanu nagradu od 1000 kuna.  I na kraju, najbolji fiš majstor i ekipa koja je ponijela titulu šampiona 11. Ravnokotarske fišijade bila je ekipa iz Belišća s kuharom Dubravkom Habusem koja je tako zaslužila novčanu nagradu  od 1500 kuna i  kotlić.